EMILY BLUNT / WIND CHILL

Gözleri sanki uzun yılların anılarıyla yüklü… Gördüğüm en anlamlı yüzlerden biri. Aynı anda hem mizahi, hem de hüzünlü olabilen, güzel mi, yoksa sadece hoş mu karar veremediğim fakat kesinlikle büyüleyici bir genç kadın(1983 doğumlu). Farklı sosyal sınıftan iki kızın yaz arkadaşlığını konu alan “My Summer of Love”(2004) ile tanıdık onu. Sıkı eğitim görmüş, sportif bir İngiliz sanatçı: Tiyatro, şan, çello…2000’de Edinburgh Tiyatro Festivali’nde sahne aldıktan sonra, sahne ve televizyon çalışmalarını sürdürdü… Tanınmasını sağlayan çıkışı ise, Meryl Streep(ve Anne Hathaway) ile karşılıklı oynadığı “The Devil Wears Prada – Şeytan Marka Giyer”deki(2006) asistan-sekreter Emily rolüyle yaptı; inanılmaz bir enerji ile karakterini giyinmesi, ona, ’yardımcı kadın oyuncu’ dalında hem BAFTA, hem de Altın Küre adaylıkları getirdi. Nitekim daha önce,”Gideon’s Daughter”(2005) adlı TV filmindeki performansıyla, aynı dalda Altın Küre kazanmıştı.

Öğretmen anne – avukat babanın dört çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Emily Blunt’un “benim oyuncum” olmasını sağlayan film ise, “Wind Chill -Ölümden Daha Soğuk”(2007) oldu. Korku-gerilim gibi dursa da, gözyaşlarınızla noktaladığınız bir dram olan film, bir başka genç yetenek Ashton Holmes tarafından canlandırılan, içe kapanık üniversite öğrencisinin, aynı sınıftan beğenip açılamadığı kızla tanışma planının gerçekleşmesi ile başlıyor. Kış tatili için kızın gideceği yere doğru, arabayla yola çıkarlar. Genç adam için sevdiği kızın yanında olması müthiş bir şey olsa da, ilgisinden kızın haberi yoktur tabii. Ve yoğun kar altında kestirme bir yola saptıktan sonra geçirdikleri kaza sonrası… Hayaletlerin olduğu bir ormanlık alanda… Fedakârlığın sınandığı korku dolu gece başlar. Önceleri tedirgin ve tepkili iken, bu genç adamın iyi yüreğini keşfettikçe hem cesur, hem kırılgan, hem de vicdan azabı çeken hassas bir kişilik sergileyen kıza hayat veren Emily Blunt, kusursuz performansıyla ‘filmi daha da yükseltmektedir ‘. Harikasın Emily!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.