Jean Reno

Fırat Sayıcı

Leon / “Leon”

İlk İzlenim: Gizemli, sessiz sakin, karizmatik. Sır dolu bir geçmişe sahip.

Konuştukça: Temkinli, çekingen, duygusal.

Artıları: Birkaç sonraki hamleyi gören sıkı bir satranç oyuncusu gibi, düşmanlardan gelen tehditleri kolayca def edebilen, vurduğunu indiren biri. Silah kullanımında üstüne yok.

Handikapları: Küçüklüğünden beri içinde biriken ve azar azar çiçekleri sayesinde dışarı attığı sevgi deposunu birdendire küçük hayranı Matilda’ya vermesi… Sonuç; kapana kısılmak…

Yaşam Felsefesi: Kiralık katil konseptine uymasa da sevginin gücü en azından bazı şeyleri yener!

Hayattaki Düsturu: No women, no kids!

Tanıyınca: Hiçbir kiralık katilde bulunamayacak duyarlı ve sevecen bir kalp, hiçbir aşıkta bulunmayacak fedakar bir özveri… Dua edin biri onu sizi öldürmek için kiralamasın. Yoksa kadın yada çocuk değilseniz, işiniz gerçekten zor olurdu.

Pierre Niemans / “Kızıl Nehirler”

İlk İzlenim: Bu adamın bir sorunu var ama ne?

Konuştukça: Kuşkucu, araştırmacı, inatçı, sinirli…

Artıları: Güçlü bir pratik zeka ve hareket gücüne sahip. İpuçlarını birleştirmek ve başkalarının göremediğini görebilmek onun işi…

Handikapları: Zaman zaman hırslarına olan bağlılığı, bazı gerçekleri görmesini engelleyebiliyor. Şiddeti seviyor.

 Yaşam Felsefesi: İpuçları, yaşamın eğlence kaynağı…

Hayattaki Düsturu: Önce şiddet uygula, sonra sorgula!

Tanıyınca: Geçmişinden gelen bazı korkuları -örneğin köpek fobisi- aşsa bile geriye sade bir sinir ve hırs kalmakta. İşine duyduğu saygı ve bağımlılık onun hayatın başka yönlerine yönelmeyi engelliyor.

Jean Reno

Franco rejiminden kaçan İspanyol bir ailenin Casablanca’da doğup 17 yaşında Fransa’ya yerleşen oğlu Jean Reno, Leon kadar sırlarla ve hikayelerle dolu bir mizaca, Pierre Niemans kadar da keskin bir zerafete sahip. Ailesi, doğduğu ortam, iş hayatı ve yaşadığı şehirlerin de etkisiyle, İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca’yı ana dili gibi konuşan Reno, her şeye hükmetmeyi seven ruh haliyle, küçük rollerde oynadığı setlerde bile mıknatıs adam olmayı başarabilmiş biri. Niemans gibi, hırslarına bağlı olarak bitmeyen bir enerjiye sahip. Bu da iş ve özel hayatında bazı yanlış hamlelere yol açabiliyor. En çok da evlilik konusunda… Leon kadar gururlu ve naif olan Jean Reno, mesleki hayatında da düzgün adımlar atmış, çoğu seyircinin ilklerinde yer alan güçlü bir oyuncu.

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.