Charlize Theron

Fırat Sayıcı

Mary Ann Lomax / “Şeytanın Avukatı”

İlk İzlenim: Şirin, taşralı ve heyecanlı bir genç kadın.

Konuştukça: Kocasını deliler gibi seven, dört dörtlük bir ev hanımı.

Artıları: Akıllara durgunluk verecek güzelliği…

Handikapları: İradesi zayıf, kolay kanan biri.

Yaşam Felsefesi: Kocam, evim ve iyi bir yaşam…

Hayattaki Düsturu: Ne olur başarabileceğimi söyleyin, bilin, inanın!

Tanıyınca: Saf duygularla yola çıkan, sevdiklerine değer veren, ama aklı çabuk çelinen biri. Hele ki aklını çelen şeytansa!

Aeon Flux / “Aeon Flux”

İlk İzlenim: Asi, seksi, karanlık…

Konuştukça: İsyankar, anarşist ruhlu, eylemci…

Artıları: Hızlı ve atik. Onca teknolojiye rağmen en büyük silahı bedeni…

Handikapları: İntikam gözünü kör etmiş kızım senin!

 Yaşam Felsefesi: Umutla yaşamak için savaşmalısın!

Hayattaki Düsturu: Eskiden bir ailem, bir hayatım vardı. Şimdi ise sadece ölümcül bir görevim…

Tanıyınca: Gizem dolu geçmişinin sır perdesini aralamak için elinden geleni ardına koymayan asi bir öncü. Büyüleyici güzelliği, sözlerinden daha fazla anlam taşıyan vücudu ve tehlikeli topraklarda dolaşan intikam hırsıyla, her ortamda kasırgalar yaratmayı başarıyor.

Charlize Theron

Modellikten oyunculuğa adım atan bu eşsiz güzellik, sıcaklığı, sağlam ve sakin görünüşü ile Hollywood’un enleri arasına çoktan girdi bile. Aeon Flux gibi güçlü bir yapıya sahip, Mary Ann gibi de son derece sıcak kalpli. Kötü niyetli insanların iradesi altına çabuk giren, ama güçlü ve iyimser ruhu sayesinde çabuk arınabilen Theron, güzelliği ile nam salmış birçok oyuncuyu bile dize getirebiliyor. Her daim, aslen Güney Afrikalı olmasından gurur duyduğunu belirten oyuncu, güzelliğin onun için bir problem olup olmadığı sorulduğunda şu cevabı verebilecek kadar da mütevazi; “Benim için değil ama gazeteciler için öyle sanırım!”

 

 

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.