HUGH JACKMAN

Fırat Sayıcı

Logan (Wolverine) / “X-Men Serisi”

İlk İzlenim: Tehlikeli, yırtıcı, agresif…

Konuştukça: Adam gibi yaklaşırsanız en azından iki çift muhabbet edersiniz…

Artıları: Güçlü, hızlı, en önemlisi yenilmez…

Handikapları: Çoğu zaman asabi… Sinirlenirse, hızla yanından uzaklaşın, yoksa çizilebilirsiniz!

Yaşam Felsefesi: Ne olursa olsun geçmişindeki gizem perdesini aralayacak.

Hayattaki Düsturu: “Kan için geliyorum, kanun için değil!”

Tanıyınca: Geçmişindeki gizemi çözmek için her şeyini verebilir. Böyle bir arkadaşınız varsa, sırtınız yere gelmez. Sizi korumak için gerektiğinde pençelerini kullanacaktır ama olsun…

Robert Angier / “Prestij”

İlk İzlenim: Tutucu, içine kapalı, sır dolu…

Konuştukça: Yeniliklere açık, sır vermeye gönülsüz, rekabetçi…

Artıları: Mesleğini geliştirmek için her türlü yeniliğe ve tekniğe açık..

Handikapları: Rakibi, kendisini bir adım önde beklerken, hırsı yüzünden gözleri kararıyor.

 Yaşam Felsefesi: İnsanları şaşırtmaktan ve aldatmaktan daha keyifli ne olabilir ki?

Hayattaki Düsturu: “Tutkunun ne olduğunu bilirseniz, fikrimi neden değiştirmeyeceğimi daha iyi anlarsınız!”

Tanıyınca: Özünde temiz ve iyi kalpli…Ancak, her yolun amacına ulaşmak için mübah olduğunu düşünen, takıntılı, hırslı biri. Sırlar ve sihirbazlık numaraları için, sevdiklerini ve hayatını bile tehlikeye atmaktan çekinmiyor.

Hugh Jackman

Robert Angier gibi, oyuncu rakiplerinin önüne geçmek için her defasında farklı rollere bürünmek için yanıp tutuşan Hugh Jackman, Wolverine kadar da, rolleri kapmakta usta, yeri geldiğinde yırtıcı. Hollywood’da bu konuda onun eline su dökecek biri daha yok. Kimi zaman dengeli, kimi zamansa günü gününe uymayan, sık sık en seksi erkek listelerine giren Jackman, aynı zamanda iyi bir aile babası… Bu yılki Oscar’da gösterdiği şan ve dans başarısını da göz önünde bulunduracak olursak, dört dörtlük bir aktör olduğunu bir kez daha iddia edebiliriz.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.