Bir yaşımızı doldurduk. Daha dündü sanki, Fırat ve Banu ile bir basın gösterimi sonrası oturup konuşmamız… Bu kadar film seyrediyoruz, röportaj yapıyoruz ama bunları tam anlamıyla değerlendirecek bir mecra yok. Sinema dergileri desen, okuyucu sayısı ve maddi nedenlerden dolayı, daha o zaman sallandıkları belli oluyordu. Gazetelerde çıkan yazılarımızda ise belirli bir dili tutturmak zorundayız. İstediğimiz gibi incelemeler, yorumlar yapmanın, bazen kendi sınırlarımızı aşmanın, korkusuzca yazmanın çaresini arıyorduk. Fırat, internette yayınlanacak bir sinema dergisi yapabilir miyiz diye sordu. Cevap basit ve kesindi. Evet, yapabiliriz. Şimdi Cinedergi’nin birinci yılını doldurduğumuz bu sayıda içim çok rahat olarak söyleyebiliyorum, “Evet yapabilirdik ve yaptık. Hem de en iyisini yaptık.” Rakiplerimizi asla aşağılamadan veya küçük görmeden söylüyorum. Biz bu mecranın en dolu ve enerjik dergisini yaptık. Ayda iki-üç bin tıklamayla başlayan bu macera şu an elli binlere dayandı. Üstelik sadece Türkiye içinden değil. Almanya’dan, Arjantin’den, Finlandiya’dan, ABD’den, Güney Afrika’ya kadar dünyanın dörtbir yanından okuyucularımız var. Bir de hemen yanı başımızdaki dostlarımız. Üç kişilik çekirdek bir kadro ile çıktığımız için bazen sarkan yayın tarihimiz yüzünden hemen maillerimize uyarı mesajları yazan dostlarımız, okuyucularımız var. Tabii bu dostlarımıza ulaştırmamız için bize röportaj veren sanatçılar, yönetmenler, oyuncular kısacası aynı teknenin içinde bulunan bizler varız. Cinedergi’nin doğumgününü kutluyoruz. Ama ne gündem ne de sürekli vizyona giren filmler doğumgünü dinlemiyor. Bu ay neler oldu neler? Bir kere Film Festivalleri coştu. Cinedergi’nin sponsor olduğu Eskişehir Film Festivali, İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali ve Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali bu ay içinde sinema severlerle buluşacak. Alper Turgut’un kaleminden İstanbul Film Festivali değerlendirmesi ve 1 Mayıs’ta başlayacak olan İşçi Filmleri Festivali diğer festival haberlerimiz. İstanbul Film Festivali’nce En İyi Film seçilen Köprüdekiler filminin yönetmeni Aslı Özge röportaj yapmak için Cinedergi’yi seçen önemli isimlerden. Nisan’ın son haftasında vizyona giren Deli Deli Olma filminin başrol oyuncusu Tarık Akan ile yönetmeni Murat Saraçoğlu Banu ve Fırat’ın özenli sorularını cevaplandırdılar. Zamanın Ruhu, Mesela Dedik, Sindrella ve Ali Ulvi’nin 18+, Benim Oyuncularım köşeleri her ay olduğu gibi ilginç konularla sizleri bekliyor. Kerem Akça’nın Fransız Korku Sineması üzerine yaptığı inceleme, Banu Bozdemir’in eşcinsel filmler üzerine hazırladığı dosya ve son dönem Türk Sineması’nda ilk filmini çeken yönetmenlerin başarısını tanımlayan, araştıran benim yazdığım bir inceleme yazısı sizin ilginize sunuldu bu sayıda. Hep birlikte nice yıllara…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.