CLIVE OWEN

Fırat Sayıcı

Larry / “Closer”

İlk İzlenim: Yüzünden, acı hatıralara sahip olduğunu, ve bunların, onu iki kat fazla duygusallaştırdığını rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Konuştukça: Gerçekten duygusal. Ama kıskanmaya başlarsa, kaçacak delik arayın.

Artıları: Karizmatik, sağlam karakterli…

Handikapları: Aklı başka bir kadına kolay kayabilir…

Yaşam Felsefesi: Ne olursa olsun, sevdiğim kadını her zaman affederim.

Hayattaki Düsturu: Gerçek aşkın peşindeyim, o da benim peşimde…

Tanıyınca: İlk görüşte aşka inanıyorsanız, ona bakmaya devam… Ancak, hiçbir zaman size olan sadakatine emin olamayacaksınız…

Theo Faron / “Children of Men”

İlk İzlenim: Güven verici, hüzünlü ama sıradan…

Konuştukça: O bir politik aktivist!

Artıları: Tehlikeli ve ölümcül durumlarda, ani ve doğru kararlar almayı biliyor.

Handikapları: Yok denecek kadar az…

 Yaşam Felsefesi: Acılarımdan yola çıktım, bir daha geri dönmek yok!

Hayattaki Düsturu: Emanete hıyanet edilmez.

Tanıyınca: Amacı ve davası uğruna her türlü tehlikeyi, kendi ölümünü bile göze alabilecek biri, her devrin adamı… Aşkı, sevgiyi, yeri geldiğinde de şiddeti insanlığı kurtarmak için kullanıyor. Ona doğum yapacak eşinizi bile teslim etseniz, gözünüz arkada kalmaz…

Clive Owen

Hollywood’un ünlü aktörleri arasında, gösterişli ama bir o kadar da karşındakini rahatsız etmeyecek bir zerafete sahip olan Clive Owen için, hayatta en önemli üç şey var, işi, evi ve hayranları… Hüznü, zekayı ve karizmayı bir araya getiren yüz hatları sayesinde, her türlü role çabuk bürünebilen Owen, Larry gibi kendini sürükleyen aşka değer vermekte, Theo kadar da, ideallerinin uğruna tavizler vermeyi göze almakta. Theo gibi, aileye ve çocuklara olan inancı, onu Hollywood’un hovarda dünyasından uzak tutmayı başarmış. Kişisel tartışma ve polemiklerden uzak durmaya çalışan, set ortamında anlayışlı ve uyumlu bir oyuncu olan Clive Owen, yükselişe devam diyor…

 

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.