Nisan ayı her şeyden önce sinemanın baharıdır. Çünkü İstanbul Film Festivali İstanbullu severlerin kalbinde ayrı bir yer tutar. Her ne kadar eskisi gibi geceden kuyrukta bekleyenleri göremesek de yine izleyicinin olağanüstü ilgisine mazhardır festival. Özellikle Türkiye’de bir sinematek olmamasının eksikliğini yaşayan bizler bu açığı hep İstanbul Film Festivali’nin geniş ve kaliteli içeriğiyle bastırmışızdır. Bu yıl festivalin en önemli özelliği Türk Sineması’na verdiği önem. Festivalin Türk Sineması bölümünde kurmaca ve belgesel olarak 40’ı aşkın film yer alıyor. Bu kadar geniş bir içerik Türk Sineması adına İstanbul Film Festivali’nde hiç yer almamıştı.

Festival dünyası ilk heyecanını Ankara Film Festivali’nde yaşadı. 10 günlük festival boyunca Ankara’daki sinema salonları doldu taştı. SİYAD jüri üyesi olarak bulunduğum festival boyunca hem gösterilen filmlerin içeriği hem de Ankaralılar’ın ilgisi beni hem şaşırttı hem de çok sevindirdi. Bu arada Selçuk Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 1-3 Nisan arasında yapılacak olan 9. Kısaca Film Festivali’nde de Yazı İşleri Müdürümüz Fırat Sayıcı jüri üyesi. Aynı heyecanların Konya’da da yaşanacağına inanıyorum.

Dergimizin 12. sayısı ise yine dopdolu. Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği Güneşi Gördüm filminin başrol oyuncusu Demet Evgar’la keyifli bir sohbet yaptık. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin sürpriz filmi Pazar: Bir Ticaret Masalı’nın yönetmeni Ben Hopkins konuşmak için Cinedergi’yi seçen bir diğer ünlü isim.

The Westler’ın gizemli güzeli Evan Rachel Wood, bu hafta vizyona girecek olan Outlander filminin yakışıklı oyuncusu Jim Cavizel portre sayfalarımızda işlediğimiz ünlüler.

Özel dosyalarımızda ise Banu Bozdemir’in kaleminden Vahşet Filmleri, Kerem Akça’dan Spor Filmleri, Turgay Özçelik’in yorumuyla da Pembe Panter filmlerinin dosyalarını dergimizde bulabileceksiniz. Bununu dışında Ali Ulvi Uyanık’ın kendine has üslubu ile 18+, Fırat Sayıcı’dan Mesela Dedik ve sizin için hazırladığımız Zamanın Ruhu dergimizin diğer farklı konuları. 12. sayıya geldiğimiz Cinedergi’nin Mayıs ayında ilk yaşını kutlayacağımızı hatırlatır ve bir yıllık bir dergi olmanın gençliğiyle hazırlayacağımız yepyeni sayılarda buluşmayı diliyoruz.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.