Watchmen

Yönetmen: Zack Snyder

Senaryo: Alex Tse, David Hayter

Oyuncular: Patrick Wilson, Jackie Earle Haley, Billy Crudup, Malin Akerman

Gösterim Tarihi: 06 Mart 2009

Konu: Süper kahramanların varolduğu 1985 yılı alternatif evreninde ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki gerilim tepe noktasına çıkmıştır. Komedyen lâkaplı süper kahramanın öldürülmesi olayını soruşturan Rorschach, kahramanları gözden düşürmek ve öldürmek için düzenlenen komployu gün ışığına çıkarır. Arkadaşlarının geçmişiyle ilgili geniş kapsamlı komplonun tarihin akışını değiştirecek boyutta olduğunu keşfedecektir.

Gran Torino

Yönetmen: Clint Eastwood

Senaryo: Nick Schenk

Oyuncular: Clint Eastwood, Cory Hardrict, John Carroll Lynch, Geraldine Hughes

Gösterim Tarihi: 06 Mart 2009

Konu: Günlerini evde yaptığı tamirat ve bira içmekle geçiren, M-1 piyade tüfeğini daima hazır bulunduran emekli otomobil işçisi Walt, gördüğü hemen her şeye kızmaktadır: Sarkık yağmur olukları, mahallenin kendilerine ait olduğunu sanan amaçsız gençlerinden oluşan çeteler. Walt artık vadesinin dolmasını beklemektedir. Ta ki biri onun ’72 model Gran Torino’sunu çalmaya çalışana kadar.

Gökten 3 Elma Düştü

Yönetmen: Raşit Çelikezer

Senaryo: Raşit Çelikezer

Oyuncular: Köksal Engür, Bennu Yıldırımlar, Kürşat Alnıaçık, İsmail Hacıoğlu

Gösterim Tarihi: 06 Mart 2009

Konu: İnsanoğlu bir dolu kusurla doğar, ama kendini bağışlamak zorundadır. Adına Evim dedikleri bir apartmanda, birbirlerine ölesiye muhtaç oldukları bir anda üç kişi istemeden biraraya gelir. Aile olmayı düşler. Peki bu uğurda cinayet işlenir mi? Gerekirse evet!

Güneşi Gördüm

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

Senaryo: Mahsun Kırmızıgül

Oyuncular: Mahsun Kırmızıgül, Demet Evgar, Altan Erkekli, Ali Sürmeli, Erol Günaydın, Hande Subaşı, Yıldız Kültür

Gösterim Tarihi: 12 Mart 2009

Konu: Çeşitli sosyal kategorideki çocukların dramını anlatacak olan filmde, 6 çocuk üzerinden yola çıkılarak ülkemizde zorda kalan milyonlarca çocuğun sessiz çığlıklarına kulak veriliyor.

Yedi Yaşam (Seven Pounds)

 

Yönetmen: Gabriele Muccino

Senaryo: Grant Nieporte

Oyuncular: Will Smith, Rosario Dawson, Michael Ealy, Barry Pepper

Gösterim Tarihi: 13 Mart 2009

 

Konu: Film, peşini bırakmayan sırrın kefaretini ödemek için yabancı yedi kişinin hayatlarını değiştirmeye çalışan bir adamın öyküsünü anlatıyor. Yedi kişinin ortak noktaları, her birinin umutsuz derecede yardıma muhtaç olmalarıdır. Hayat dolu bir kalp hastası olan Emily Rosa, Ben’in olanaksız sandığı bir şey yaparak plânın gidişatını değiştirir. Yakınlaştığı Ben’in dünyaya bakışını altüst eder.

 

 

Köpek Oteli – HOTEL FOR DOGS

 

Yönetmen: Thor Freudenthal

Senaryo: Jeff Lowell, Robert Schooley, Mark McCorkle

Oyuncular: Emma Roberts, Jake T. Austin, Kyla Pratt, Don Cheadle

Gösterim Tarihi: 13 Mart 2009

 

Konu: Andi ve küçük kardeşi Bruce, evde hayvan beslenmesine kesinlikle izin verilmeyen bir kasabada yaşamaktadır. Buna rağmen gizli besledikleri Friday adlı köpeklerini artık daha fazla saklayamayacakları bir noktaya gelmişlerdir. Bir gün tesadüfen karşılarına çıkan terk edilmiş bir oteli görünce Andi’nin aklına bir fikir gelir. İçinde zaten birkaç köpeğin yaşadığı oteli köpekler için harika bir yuvaya dönüştüreceklerdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teldeki Adam – MAN ON WIRE

 

Yönetmen: James Marsh

Senaryo: James Marsh

Oyuncular: Philippe Petit, Annie Allix, Jean-Louis Blondeau, Ardis Campbell

Gösterim Tarihi: 13 Mart 2009

 

Konu: Philippe Petit, 1974’lerin en yüksek binaları olan New York’un ikiz kuleleri arasında gerilmiş telin üzerine ilk adımını attı. Telin üzerinde yaklaşık bir saat dans ettikten sonra tutuklanıp, kısa süre sonra salıverilmek üzere hapse atıldı. James Marsh’ın nefes kesici belgeseli, Petit ve ona yardım eden arkadaşlarının anlatımları ile “yüzyılın sanatsal suçu”nu tüm heyecanıyla aktarıyor.

 

 

 

Sahtekarlar (Duplicity)

 

Yönetmen: Tony Gilroy

Senaryo: Tony Gilroy

Oyuncular: Clive Owen, Julia Roberts, Paul Giamatti ile Tom Wilkinson

Gösterim Tarihi: 20 Mart 2009

 

Konu: CIA ajanı Claire Stenwick ve İngiliz gizli servisi MI6 ajanı Ray Koval, devlet adına istihbarat toplama görevinden ayrılarak özel şirketlere geçmişlerdir. Misyonları patent hakkına ilk sahip olacak şirkete servet kazandıracak bir ürünün formülünü ele geçirmektir. Taktikler çirkinleştikçe ikisi de birbirini atlatıp hedefe varmaya çalışırken kurdukları entrikaların önündeki tek engelin aslında birbirlerine duydukları sevgi olduğunu keşfedeceklerdir.

 

 

 

 

 

 

The Reader

 

Yönetmen: Stephen Daldry

Senaryo: David Hare, Bernhard Schlink

Oyuncular: Ralph Fiennes, Jeanette Hain, David Kross ile Kate Winslet

Gösterim Tarihi: 20 Mart 2009

 

Konu: II. Dünya Savaşı sonrası Almanya. Michael, kendisinden yaşça büyük Hanna’ya aşık olur. Hanna‘nın bir gün ansızın ortadan kaybolması ile ilişkileri sona erer. 8 yıl sonrasında, bir hukuk öğrencisi olarak hayatına devam eden Michael, savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yaparken Hanna‘yı sanık sandalyesinde otururken görünce gözlerine inanamaz. Michael ikisinin de hayatını derinden etkileyecek bir sırrı gün yüzüne çıkarır.

 

 

 

 

 

 

Sihirli Dağ (Race to Witch Mountain)

 

Yönetmen: Andy Fickman

Senaryo: Andy Fickman, Mark Bomback

Oyuncular: Dwayne Johnson, Anna Sophia Robb, Carla Gugino, Ciaran Hinds

Gösterim Tarihi: 20 Mart 2009

 

Konu: Las Vegas’lı taksi sürücüsü Jack Bruno’nun, otomobiline aldığı Sara ve Seth adlı iki genç yüzünden hayatının bir anda kaosa dönüşmesini konu alan bir aksiyon-macera filmi. Gençleri otomobiline alan Jack Bruno, ikisinin de sıradışı paranormal güçlere sahip olduğunu fark eder. Peşlerinde acımasız katillerin olduğunu öğrenince de onları kötü niyetli takipçilerinden korumaya çalışır.

 

 

 

Gölge

 

Yönetmen: Mehmet Güreli

Senaryo: Nilgün Öneş

Oyuncular: Görkem Yeltan, Kaan Çakır, Serkan Ercan, Mehmet Ali Alabora

Gösterim Tarihi: 20 Mart 2009

 

Konu: Peyami Safa’nın Selma ve Gölgesi adlı romanından uyarlanmış, bizim coğrafyamızda, bizden yola çıkılarak hazırlanmış, enfes kurgusuyla göz dolduran, düşündürüp eyecanlandıran bir hikâye. Gizemli bir kadının plânlarını gizlice uygulamasını ustaca anlatan, aynı zamanda da iki yakın erkek arkadaşın nasıl olup da birbirini yok edecek birer canavara -usulca, bilinçsizce ve yumuşak bir şekilde- dönüştüğünü gösteren bir yapıt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Karanlıklar Ülkesi: Lycan’ların Yükselişi (Underworld: The Rise of the Lycans)

 

Yönetmen: Patrick Tatopoulos

Senaryo: Danny McBride, Dirk Blackman, Howard McCain

Oyuncular: Michael Sheen, Bill Nighy, Kevin Grevioux ile Steven Mackintosh

Gösterim Tarihi: 27 Mart 2009

 

Konu: Film, güçlü ve ölümsüz iki ırk arasında patlak veren asırlık kan davasını konu alıyor. Destanının üçüncü bölümü geçmişe gidip Ölüm Tacirleri olarak bilinen aristokrat Vampirler ile yırtıcı bir kurt adam türü olan barbar Lycan’lar arasındaki çatışmanın kökenine iniyor. Önceki iki filmden daha fazla yaratık efektleri içeren film hit serinin sırlarına da açıklık getiriyor.

 

Kasabanın Yenisi (New in Town)

 

Yönetmen: Jonas Elmer

Senaryo: Ken Rance, C. Jay Cox

Oyuncular: Renee Zellweger, Harry Connick Jr, Siobhan Fallon, J. K. Simmons

Gösterim Tarihi: 27 Mart 2009

 

Konu: Lucy Hill işine tutkuyla bağlı bir iş kadınıdır. Geçici görevle Minnesota’ya gönderilince hayatı alt üst olur. Fabrikada yapmaya çalıştığı değişiklikler sonucunda çok sayıda işçi çıkaracağı korkusuyla tüm çalışanlar isyan halindedir. Sendika temsilcisi Ted işten çıkarılmalara karşıdır. Meydana gelen komik bir kaza sonucunda fabrika çalışanları da Lucy’ye sıcak davranmaya başlarlar.

 

 

 

RocknRolla

 

Yönetmen: Guy Ritchie

Senaryo: Guy Ritchie

Oyuncular: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Thandie Newton, Mark Strong

Gösterim Tarihi: 27 Mart 2009

 

Konu: Londra’da, emlâk en büyük pazar olarak uyuşturucunun yerine geçmiş ve suçlular da en ateşli girişimcileri olmuştur. Ancak bu piyasa girmek isteyenin, görmesi gereken tek bir adam vardır: Her bürokratı, gangsteri elinde tutan eski ekol gangster Lenny Cole. Patronlar ve adi suçlular Londra’ya hakim olma mücadelesi verirken, milyonlarca dolarlık bir anlaşmanın ödülü Lenny’nin keş rock yıldızı oğlunun kucağına düşer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabu (Towelhead)

 

Yönetmen: Alan Ball

Senaryo: Alan Ball

Oyuncular: Summmer Bishil, Chris Messina, Maria Bello, Peter Macdissi

Gösterim Tarihi: 27 Mart 2009

 

Konu: Alan Ball, bir kez daha orta sınıf Amerikan ahlâk değerleri ile oynayarak, kimileri için kabûl edilemez, kimileri içinse kusursuz olarak nitelendirilecek bir filme imza atıyor.

Ortadoğu kökenli, ancak müslüman olmayan bir baba ve kızının Amerika’nın banliyölerinden birisinde var olma çabasını anlatan film, cinsel uyanış, ırkçılık ve iki yüzlü ahlâk değerleri üzerine yapılmış, keyifli bir zihin jimnastiği.

 

 

Ölümcül İçgüdü 1 ( Public Enemy Number One)

 

Yönetmen: Jean – François Richet

Senaryo: Abdel Raouf Dafri

Oyuncular: Vincent Cassel, Cécile De France, Gerard Depardieu, Gerard Lanvin, Mathieu Amalric, Ludivine Sagnier

Gösterim Tarihi: 27 Mart 2009

 

Konu: Fransız gangsterlerin sonuncusu Jacques Mesrine, yaşamı boyunca 1 numaralı halk düşmanı ilân edilmişti. Düzenli olarak kamuoyu anketlerinin zirvesinde yer aldı. Paris’in göbeğinde polisin yakın mesafeden yoğun ateşi altındaki görkemli ölümü onun efsane statüsünü taçlandırdı. Öyle ki, 1979 yılındaki ölümünden 30 yıl sonra bugün bile Jacques Mesrine efsanesi hâlâ capcanlı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.