Devlet Oyunları – State of Play

Yönetmen : Kevin Macdonald

Senaryo : Matthew Michael Carnahan, Paul Abbott

Oyuncular: Russel Crowe, Ben Affleck

Konu: BBC’de yayınlanan televizyon dizisinden aynı isimle sinemaya uyarlanan State of Play’de, araştırmacı muhabirlerden oluşan bir takımın, polisle beraber parlemento üyesi bir adamın metresinin öldürülmesi üzerine yaptıkları araştırma anlatılıyor.

The Soloist

Yönetmen: Joe Wright

Senaryo : Susannah Grant

Oyuncular: Jamie Foxx, Robert Downey Jr., Catherine Keener, Stephen Root

 

Konu: Filmde, Juilliard’daki ikinci yılında şizofreniye yakalanan müzik dahisi Nathaniel Ayers’in hastalığının ilerlemesi üzerine evsiz barksız kalarak Los Angeles sokaklarına düşmesinin ve hayatını keman ile çello çalarak sürdürmeye çalışmasının gerçek öyküsü anlatılıyor. Jamie Foxx, bu filmdeki çello sahnelerinin çekimleri öncesinde bir çellistten dersler aldı.

 

Manolete

 

Yönetmen: Menno Meyjes

Senaryo : Menno Meyjes

Oyuncular: Adrian Brody, Penelope Cruz, Nacho Aldeguer, Enrique Arce

 

Konu: Film, 1940’ların İspanya’sında, arenalarda efsane haline gelmiş ünlü matador Manuel Rodriguez Sanchez’in hayatını ve aktris Lupe Sino’yla yaşadığı tutkulu aşkını anlatıyor.

 

12 Rounds

 

Yönetmen: Renny Harlin

Senaryo: Daniel Kunka

Oyuncular: Ashley Scott, John Cena, Brian J. White

 

Konu: Milyonlarca dolarla kaçmaya çalışan Miles Jackson’ı, New Orleans polisi Danny Bexter durdurmayı başarır. Ancak Miles’ın kız arkadaşı yanlışlıkla öldürülür. Hapse giren Miles bir yıl sonra hapisten kaçmayı başarır ve Danny’nin peşine düşer. Danny ile alay ederek ona 12 tane çözülmesi imkansız görevler verir. Danny’nin bu 12 raundu geçmesi sonucu kız arkadaşı Molly’nin hayatı kurtulacaktır.

 

 

 

 

 

Buz Devri 3 – Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

 

Yönetmen: Carlos Saldanha

Seslendirenler : John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah, Ray Romano

 

Konu: Dinazorlar iniyor! Ice Age’in yeni filminde karşımıza dinazorlar çıkıyor. Kaplanlara, avcılara, eriyen buzullara kafa tutan kahramanlarımız bu sefer dinazorlarla karşı karşıya geliyor. Film dinazorların her zaman yaşadığını, buzun erimesiyle ortaya çıktıklarını öne sürüyor.

 

 

Deli Deli Olma

 

Yönetmen: Murat Saraçoğlu

Senaryo : Hazel Sevim Ünsal

Oyuncular: Tarık Akan, Şerif Sezer, Barış Üregül, Deniz Arna

 

Konu: 93 Harbi sonrasında Çar’ın Rusya’da yaşamasını istemediği Malakan kavminin bir kısmı Kars’a göçe zorlanır. Göç edenler arasında Mişka’nın ailesi de vardır. Bir zamanlar köyün değirmenini işleten Mişka, modern makineler çıktıktan sonra maddi sıkıntıya düşmüştür. Köyün huysuz ihtiyarı Popuç, Mişka’dan nefret eder. Köylüler barışçı, yardımsever Mişka ile Popuç arasında kalmışlardır. İki yaşlı geçmişlerini sorgularlar ve aralarındaki büyük sır ortaya dökülür.

 

Küçük Deniz Kızı Ponyo

 

Yönetmen: Hayao Miyazaki, Kathleen Kennedy

Seslendirenler: Yuria Nara, Hiroko Doi, Joji Tokoro

 

Konu: Ponyo, insan olmak isteyen bir Japon süs balığıdır. Beş yaşındaki Sosuke, bir sabah kayalık sahilde oynarken, saçlarını reçel kavanozuna sıkıştırmış Ponyo ile tanışır. Sosuke onu kurtarıp plâstik bir kovaya koyar. Ama bir zamanlar insan olan Fujimoto onu okyanusa dönmesi için zorlar. Ponyo ise insan olmak istemektedir.

 

Red Cliff

 

Yönetmen: John Woo

Senaryo : John Woo, Khan Chan

Oyuncular: Tony Leung, Takeshi Kaneshiro, Zhang Fengyi, Chang Chen

 

Konu: Çin’de Üç Krallık döneminde meydana gelen en kanlı savaş olarak bilinen Red Cliff savaşına 1 milyon asker katılmıştı. Yönetmen John Woo, Çin tarihinin dönüm noktası olan bu savaşı en gerçekçi şekliyle beyazperdeye yansıtmak için 80 milyon dolarlık bütçeyle çalıştı. Böylece finans kaynakları bölgedeki bağımsız yapımcılardan gelen Red Cliff, Asya’nın bugüne kadar yapılmış en pahalı filmi oldu.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.