Kirpi

Yönetmen: Erdal Murat Aktaş

Senaryo: Erdal Murat Aktaş

Oyuncular: Mazhar Alanson, Güven Kıraç, İrem Altuğ

Gösterim Tarihi: 30 Ocak 2008

Konu: Kirpi, birbirlerinden intikam almak için her yolu deneyen iki inatçı düşmanın, oldukça masum başlayan çekişmelerinin ülke çapında bir kargaşaya yol açmasını komik bir dille anlatıyor. Kirpi’nin kahramanları arasında başlayan olaylar, akıl almazlık dozu giderek artan misillemelerle çevrelerinde yaşayan herkesin başını belâlara saran büyük bir hesaplaşmaya dönüşüyor.

Sahtekar (Changeling)

Yönetmen: Clint Eastwood

Senaryo: J. Michael Straczynski

Oyuncular: Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Amy Ryan

Gösterim Tarihi: 30 Ocak 2008

Konu: Christine oğluna “hoşçakal” dedikten sonra evden çıkar, akşam döndüğünde ise oğlu evde değildir. Aylar sonra dokuz yaşındaki oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk çıkagelir. Çocuğun bir gece evde kalmasına izin verir; ancak kendi oğlu Walter olmadığını bilmektedir. Film, oğlunu arayan anne ile onu susturmaya çalışan devlet yetkililerinin şok edici öyküsünü anlatıyor.

Valkyrie

Yönetmen: Bryan Singer

Senaryo: Christopher McQuarrie, Nathan Alexander

Oyuncular: Tom Cruise, David Bamber, Stephen Fry , Carice Van Houten

Gösterim Tarihi: 30 Ocak 2008

Konu: İkinci Dünya Savaşı sırasında, birkaç Alman subayı Adolf Hitler’e suikast yapmayı planlarlar. Ayrıca savaşı bitirme adına da güçlerini kullanmaya başlarlar. Valkyrie adı verdikleri operasyon sayesinde Nazi hükümetine karşı bir ayaklanma başlatırlar.

Zafer ve Gurur – Pride and Glory

Yönetmen: Gavin O’Connor

Senaryo: Joe Carnahan, Gavin O’Connor

Oyuncular: Colin Farrell, Edward Norton, Jon Voight

Gösterim Tarihi: 30 Ocak 2008

Konu: Nesiller boyu New York’ta polislik yapan bir aileyi elen alan bu dramada Ray Tierney, kendi kayınbiraderi olan Jimmy Egan’in de içinde bulunduğu bir yolsuzluk skandalını açığa çıkarınca ailenin değer yargıları sorgulanmaya başlar. Ray için açılan Pandora’nun Kutusu, sadece kendi ailelerini değil, bütün New York polis teşkilatını ayaklandıracak nitelikte bilgileri içermektedir.

Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi – The Curious Case of Benjamin Button

Yönetmen: David Fincher

Senaryo: Eric Roth

Oyuncular: Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Julia Ormond

Gösterim Tarihi: 06 Şubat 2009

Konu: Benjamin, Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda doğar. Annesi doğum sırasında ölünce, babası çocuğun 80 yaşındaki görüntüsü karşısına dehşete düşer ve onu bir emekliler evinin basamaklarına terk eder. Burada çocuk içeri alınır ve Benjamin’in tuhaf hikâyesi başlar. Çevresindeki herkes yaşlanırken, Benjamin tek başına gençleşmektedir.

Gerçek Masallar – Bedtime Stories

Yönetmen: Adam Shankman

Senaryo: Matt Lopez

Oyuncular: Adam Sandler, Guy Pearce, Keri Russell, Richard Griffiths

Gösterim Tarihi: 06 Şubat 2009

Konu: Film, çocukluk çağındaki yeğenlerine uyku öncesi anlattığı masalların tek tek gerçekleşmeye başlaması üzerine kendini inanılmaz maceraların tam ortasında bulan bir emlak girişimcisinin eğlenceli öyküsü konu ediliyor. Projeyle ilgili bir açıklama yapan yönetmen Adam Shankman, ünlü komedyen Adam Sandler’in bu filme ilgi duymasının sebebini, yakın zamanda baba olmasına bağladı.

Dünya & Desie

Yönetmen: Dana Neshusthtan

Senaryo: Robert Alberdingk Thijm

Oyuncular: Maryam Hassouni, Eva Van De Wijdeven, Theo Maassen

Gösterim Tarihi: 06 Şubat 2009

Konu: Dunya, Fas’lı, Desie ise Hollanda’lı bir kızdır. Dunya 18. yaş gününde, ailesinin onu Faslı bir kuzeniyle evlendirmek istediğini öğrenir. Fakat bu fikir ona pek de cazip gelmemektedir. Bu esnada Desie hamile kalmış ve babasıyla görüşmeye karar vermiştir. Babasının Fas’ta yaşadığını öğrenen Desie, onu bulmak üzere Dunya’yla birlikte Fas’a doğru, macera dolu bir yolculuğa çıkar.

Şüphe – Doubt

Yönetmen: John Patrick Shanley

Senaryo: John Patrick Shanley

Oyuncular: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis

Gösterim Tarihi: 06 Şubat 2009

Konu: Rahip Flynn, korku ve disiplinin gücüne inanan Rahibe Aloysius’un savunduğu katı gelenekleri yıkmak için büyük bir çaba göstermektedir. Okula ilk kez Donald adlı siyah bir öğrenci alınmıştır. Rahibe Aloysius, Donald’a karşı aşırı bir yakınlık gösterdiğine inandığı Peder Flynn’ı okuldan attırmak için mücadele başlatır. Bu mücadelenin hem kilise hem de okul üzerinde yıkıcı sonuçlar getirmesi tehlikesi vardır.

Beşir’le Vals – Waltz With Bashir

Yönetmen: Ari Folman

Senaryo: Ari Folman

Seslendirenler: Ron-Ben-Yishai, Ronny Dayag, Ari Folman, Dror Harazi

Gösterim Tarihi: 06 Şubat 2009

Konu: Arkadaşı, Ari’ye durmadan gördüğü bir kâbustan bahsedince, kâbusun, Lübnan Savaşı’nda yaşadıklarıyla ilgisi olduğu kanısına varırlar. Ari, o dönemle ilgili dostlarını ve asker arkadaşlarını bulup savaşta yaşananlar hakkında konuşmaya karar verir. Gerçeği ortaya çıkarmak için Ari bu gizemi deştikçe, hafızası gerçeküstü resimlerle uyanmaya başlar.

Recep İvedik 2

Yönetmen: Togan Gökbakar

Senaryo: Şahan Gökbakar, Togan Gökbakar, Serkan Altuniğne

Oyuncular: Şahan Gökbakar, Gülsen Özbakan, Efe Babacan, Çağrı Büyüksayar

Gösterim Tarihi: 13 Şubat 2009

Konu: Recep’in tek akrabası, kendisi gibi kıllı ve oldukça yaşlı babaannesidir. Babaanne, Recep’in yaşadığı serkeş, aylak hayatı bırakıp adam olmasını ister. Recep İvedik 2, babaannesinin istekleri doğrultusunda Recep’in adam olma gayretlerini anlatıyor.

Sevgililer Günü Katliamı – My Bloody Valentine 3-D

Yönetmen: Patrick Lussier

Senaryo: Todd Farmer, Zane Smith

Oyuncular: Jensen Ackles, Jaime King, Kerr Smith, Betsy Rue

Gösterim Tarihi: 13 Şubat 2009

Konu: Kömür madenindeki kazada 5 kişinin ölmesine sebep olan Tom Hanniger, on yıl sonra, Sevgililer Günü’nde kasabaya döndüğünde sebep olduğu ölümler hâlâ yakasını bırakmamıştır. Karanlık geçmişteki her şey geri döner. Başında madenci kaskı, elinde kazma olan, durdurulamaz bir katil etrafta kol gezmektedir. Katilin ayak sesleri yaklaştıkça, Tom ve diğerleri dehşetle fark ederler ki katil onları öldürmeye gelmiştir.

Kayıp Çocuklar Cenneti

Yönetmen: Mete Özgencil

Senaryo: Kerem Deren

Oyuncular: Cemre Kemer, Eren Bakıcı, Gülçin Ergül, Yasemin Yürük

Gösterim Tarihi: 19 Şubat 2009

Konu: Ayrı dünyalardan gelen 4 genç kız bazı rastlantılar sonucu küçük bir Anadolu kasabasında buluşurlar. Birlikte geçirecekleri bu kısa zaman diliminde, dostluğu, aşkı, hayatı ve kendilerini tanıyacaklardır. Onların birlikteliği, kimsesiz çocukların ve kasabanın sosyal yaşamını da değiştirecektir. Gençlik, dans, müzik ve aşkın yer aldığı macera dolu bir film.

Hayallerin Peşinde – Revolutionary Road

Yönetmen: Sam Mendes

Senaryo: Matt Lopez

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Michael Shannon

Gösterim Tarihi: 27 Şubat 2009

Konu: Frank ile April, Revolutionary Road’daki evlerine taşındıklarında Frank sinirleri bozulan bir erkeğe dönüşürken, April de mutsuz bir ev kadını olup çıkar. Sonuç hayallerini kaybetmiş tipik bir Amerikan ailesidir. April cesur bir plân geliştirir: Lüks ve konforu bırakıp Paris’in bilinmeyen dünyasına gideceklerdir. Ancak birisi kaçmak isterken, diğeri sahip oldukları herşeyi korumaktan yanadır.

Gölgesizler

Yönetmen: Ümit Ünal

Senaryo: Ümit Ünal

Oyuncular: Selçuk Yöntem, Taner Birsel, Ertan Saban, Arsen Gürzap

Gösterim Tarihi: 27 Şubat 2009

Konu: Köyün eski berberi Cıngıl Nuri yıllar önce ortadan kaybolmuştur. Yeni berber onun dükkânını kiralar, dükkânı işletmeye başlar. Muhtar, tuhaf kayıplarla uğraşıp durmaktadır. Köyün en güzel kızı, Güvercin, hiç bir iz bırakmadan kaybolmuştur. Durduk yerde Cıngıl Nuri çıkıp geliverir. O gelir ama bu kez yıllarca sabırla Nuri’nin yolunu bekleyen karısı kaybolur ortadan. Bir türlü anlayamadıkları yazgıları Muhtar ve köylülerin başlarını döndürür.

İki Çizgi

Yönetmen: Selim Evci

Senaryo: Selim Evci

Oyuncular: Gülçin Santırcıoğlu, Kaan Keskin, Zeynep Aydın, Özgül Koşar

Gösterim Tarihi: 27 Şubat 2009

Konu: İki Çizgi, günümüz İstanbul’unda yaşayan genç bir erkekle bir kadının ilişkisi üzerine bir hikaye anlatıyor. Mert ve Selin birlikte yaşamaktadırlar. Mert, zamanını fotoğraf çekerek geçirirken Selin bir şirkette çalışmaktadır. İkili, tatile çıkmaya karar verir ama yolculukları plânladıkları gibi gerçekleşmez.

Uluslararası – İnternational

Yönetmen: Tom Tykwer

Senaryo: Eric Singer

Oyuncular: Clive Owen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl, Ulrich Thomsen

Gösterim Tarihi: 27 Şubat 2009

Konu: Lois Sallinger adlı bir Interpol ajanı, kirli işler çeviren bir bankanın peşine düşer. Bankanın işlerini açığa çıkarma konusunda kararlı olan Sallinger, bu amaçla New York, Berlin ve onu İstanbul’a kadar getiren bir takibe başlar. Salinger, örgütün dünya çapında terör ve savaşa kaynak sağlamak için cinayeti dahi göze alabileceğini fark ederek hayatını büyük bir tehlikeye atar.

Başka Semtin Çocukları

Yönetmen: Aydın Bulut

Senaryo: Aydın Bulut – Serkan Turhan

Oyuncular: Mehmet Ali Nuroğlu, Eyşan Özhim, Bülent İnal,İsmail Hacıoğlu

Gösterim Tarihi: 27 Şubat 2009

Konu: Çöplerin içinde bulunan bir ceset. İstanbul Gazi mahallesinde işlenmiş bir cinayet. Öldürülen gencin ağabeyi güneydoğuda yaptığı askerliğinden geri dönmekte. Kardeşinin katilini bulmak için harekete geçtiğinde cevaplanması zor sorularla dolu bir başka savaşın içine sürüklenmektedir. Gerçeğin arayışı içinde iz sürerken, kaybedilen şeyin sadece kendi kardeşinin hayatı olmadığını görecektir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.