Fırat Sayıcı

Rusty Ryan / “Ocean’s Serisi”

İlk İzlenim: Yakışıklı, karizmatik, şık giyimli, temiz suratlı ve güven veren biri…

Konuştukça: Centilmen, romantik, etkileyici… Ser verir sır vermez… Çözmek biraz zaman alacak…

Artıları: Hemen her konuda bilgi birikimi var. Danny’yi kollayan ve gözeten tek kişi. Zekasını her alanda hızla kullanıp, dertleri savuşturmayı iyi biliyor.

Handikapları: Kadınlar…

Yaşam Felsefesi: Hayat bir oyunsa, tüm aslar bende… Yine ben kazandım…

Hayattaki Düsturu: Başarmak için hile yap!

Tanıyınca: Sahtekar ve dolandırıcı… Çoğu zaman alaycı… Kılık değiştirme ustası… Herkesi aldatabilir, yarı yolda bırakabilir, ama gerçek dostlarını asla.

Tyler Durden / “Fight Club”

İlk İzlenim: Karizma abidesi, adrenalin ve nikotin bağımlısı, saldırgan ve tehditkar…

Konuştukça: Anti-konformist. Biraz anarşist, biraz düzenbaz… Çokça da buyurgan!

Artıları: İkna gücü çok yüksek. Hedefine ulaşmak için anında bir kaos ortamı yaratabilir. Yeter ki istesin…

Handikapları: Düşünüyorum öyleyse varım?

 Yaşam Felsefesi: Welcome the Fight Club!

 Hayattaki Düsturu: Gerçek yaşam ve düzene karşı koymak için, sonuna kadar dövüş…

Tanıyınca: Onu tanımak demek, anlatıcıyı tanımlamak demek. Kendinle yüzleşmeye var mısın? There is my mind!

Brad Pitt

 Hayatı doyasıya yaşayan ve değerini bilen oyunculardan Brad Pitt, Rusty Ryan gibi her daim kendine güvenen tavrıyla ve Tyler Durden gibi sürekli sorular soran, sorduran kariyeriyle Hollywood’un zirve isimlerinden biri olmayı çoktan başardı. Üzerine en çok yazılan çizilen, dedikodusu yapılan ünlülerden olan Pitt, yakışıklılığını ve karizmasını iyi kullanmayı bildi. “Şöhret bir fahişedir!” diyerek, Tyler Durden gibi açık sözlü ve maddiyata önem vermediğini gösterdi. Rusty kadar kadınlara centilmen ve iyi niyetle yaklaşan Brad Pitt, bildiğiniz gibi önce Jennifer Anniston, son olarak da Angelina Jolie tarafından kapıldı. Doğaya ve çocuklara karşı gösterdiği özveri, dünya medyasının gözünden kaçmayan Pitt, şimdiden sinema tarihine adını yazdıranlar arasında.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.