X-Men Origins: Wolverine

Yönetmen: Gavin Hood

Senaryo: David Benioff

Oyuncular: Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Taylor Kitsch

Konu: Mutant hayatına devam eden Wolverine, kız arkadaşını öldürdüğü için Sabretooth’dan intikamını almak istemektedir ve en sonunda mutant silahı X programına katılmaya karar verir. Dünya çapında başarı kazanan X Men serisinin filmleri, yapımcılara ilham vererek öne çıkan karakterlerin tek tek hikayelerini anlatmaya yönlendirdi. Wolverine’den sonra da Magneto’nun öyküsü sinemalarda olacak.

Street Fighter: Chun-Li Efsanesi

Yönetmen: Andrzej Bartkowiak

Senaryo: Justin Marks

Oyuncular: Kristin Kreuk, Michael Clarke Duncan, Moon Bloodgood, Neal McDonough

Konu: Efsane video oyunu Street Fighter sinemadaki macerasına devam ediyor. Bu kez Jean Claude Van Damme’in rol aldığı ilk filmin kadrosundan eser yok ama oyunun fanatikleri şimdiden heyecanlanmaya başladı bile. Yeni filmde oyunun önemli karakterlerinden olan Chun Li üzerinde duruluyor.

Hızlı ve Öfkeli 4 ( Fast and Furious 4)

Yönetmen: Justin Lin

Senaryo: Chris Morgan, Gary Scott Thompson

Oyuncular: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster

Konu: Dominic ve Brian, hızın adrenale dönüştüğü caddelere yeni modellerle geri döndü. Bütün hikayenin başladığı sokaklarda, iki adam, iki kadın ile tekrar bir araya gelerek arabalarıyla Mexico çöllerine doğru uzanır. İşlenen bir suç, kaçak Don Toretto ve kan davalısı Brian O’Connor’ı L.A.’ye geri döndürecek, ortak bir düşman için birlikte savaşmak zorunda bırakacaktır. Bu ortak düşman ile yüzyüze gelindiğinde onu yenebilmek için ikilinin birbirlerine şüphesizce güvenmelerini gerektirecek. Ve tekerlekler ardında yapabileceklerinin en üst limitini kullanarak öç almanın en iyi yolunu bulacaklardır

Astro Boy

Yönetmen: David Bowers

Senaryo: Osamu Tezuka

Seslendirenler: Nicolas Cage, Scarlett Johansson, Donald Sutherland, Bill Nighy, Freddie Highmore

Konu: Fütüristik Metro kentinin Dr. Tenma tarafından yaratılan küçük süper kahramanı Astro Boy’u, insan olmanın ve güçlerinin anlamını kavrayacağı, ve zamanla bir tür kurtarıcıya dönüşeceği bir serüven bekliyor. Osamu Tezuka’nın ünlü çizgi kahramanı ünlü İngiliz animasyoncu tarafından beyazperdeye aktarıldı.

Güreşçi

Yönetmen: Darren Aronofsky

Senaryo: Robert D. Siegel

Oyuncular: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Ajay Naidu

Konu: Eski Amerikan Güreşi şöhretlerinden olan Randy, geçimini sağlamak için, irili ufaklı yerel gösterilere çıkmaktadır. Gece kulübünde çalışan Cassidy ile yakınlaşan Randy, bir yandan da kendisi ile konuşmayan kızıyla arasını düzeltmeye çalışmaktadır. Altın Portakal’da gösterilen ve büyük beğeni toplayan film, Mickey Rourke’un yeniden doğuşu olarak görülüyor. Hatta kimi otoritelere göre Oscar’ın en favori ismi.

Beverly Hills Chihuahua

Yönetmen: Raja Gosnell

Senaryo: Analisa LaBianco, Jeffrey Bushell

Seslendirenler: Drew Barrymore, Andy Garcia, George Lopez

Konu: Chloe adındaki Beverly Hills chihuahua’sı, Meksika’da tatildeyken kaybolur. Ondan fidye kazanmak isteyen bir köpek hırsızının eline düşmeden önce evine geri dönmek için, Chloe’nun arkadaşlarına güvenmekten başka çaresi yoktur. Erkek bir chiuahua olan Papi, Chloe’ya aşıktır ve bu zaman içerisinde onun peşindedir. Chloe da onu kötü bir dobermandan korumak için onunla seyahat eden bir Alman çoban köpeği ile arkadaş olmuştur. Doberman Chloe’yu öldürüp elmaslarını çalmak ve onları sahibi olan köpek hırsızına götürmek istiyordur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Açlık – Hunger

 

Yönetmen: Steve McQueen

Senaryo: Steve McQueen, Enda Walsh

Oyuncular: Michael Fassbender, Stuart Graham, Liam Cunningham, Helena Bereen

 

Konu: Hapishane mahkumu Bobby Sands’in insanlık dışı muamelelere göğüs geren dramı etrafında dönen film, hapishane koşullarını ve psikolojisi bozulmuş gardiyanların da çaresizliğini ortaya koyuyor. IRA’nın arka yüzünü gösteren bu film, yurtdışında olumlu eleştiriler aldı.

 

 

 

What Doesn’t Kill You?

 

Yönetmen: Brian Goodman

Senaryo: Brian Goodman, Paul T. Murray

Oyuncular: Mark Ruffalo, Brian Reilly, Ethan Hawke, Amanda Peet, Stacy Reilly

 

Konu: Güney Boston’dan iki arkadaş, geçinmek için bildikleri tek yol olan suça yönelirler. İkisi de hapishaneye girer, çıkar. Kendisine yeni ve sakin bir hayat kuran Brian, Paulie’nin yeni iş teklifini kabul edince işler karışır. Bu durum sonunda kişisel yaşamları ve arkadaşlıklarında bir gerilime yol açacaktır. Gerçek bir olaydan yola çıkılarak çekilen film 2009’un iddialı suç filmleri arasında gösteriliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.