Oyuncu, şarkıcı, model ve bunlarla beraber iki çocuk annesi olarak başarılarını sürdüren Kate Winslet, İngilizler’in gülü olarak anılıyor.

İngiliz oyuncuların Hollywood ve Dünya sineması üzerindeki hegemonyası devam ediyor. İngiliz oyuncular arasında en başarılılardan biri de iki çocuk annesi Kate Winslet. 5 Ekim 1975’te İngiltere Reading, Berkshire’de dünyaya geldi. İki nesildir oyunculuk yapan bir ailenin kızı olan Winslet başarısını kanından mı almış bilinmez elini attığı her işte ödüllere boğuldu. Winslet liseyi bitirdiğinde, 16 yaşındayken televizyon reklamları ve Adrian Mole, Peter Pan gibi uyarlama oyunlarla izleyici karşısına çıktı. 17 yaşında, ilk uzun metrajlı sinema filminde oynadı ve sergilediği oyunculukla yeteneğini kanıtlamayı başardı. 1994 yapımı Peter Jackson filmi Heavenly Creatures’la en iyi yabancı kadın oyuncu dalında Yeni Zelanda Film ve Televizyon Ödülü’nün sahibi oldu. Bu onun ilk ödülüydü ama onun kariyeri ödüllerden daha çok adaylıklar anlamında başarı taşıdı. 1997 yılında Titanic ile ünü İngiltere sınırlarını aşan başarılı aktris, filmde canlandırdığı Rose DeWitt Bukater karakteriyle ikinci kez Oscar Ödülü’ne aday gösterildi. Bütün dünya onu Titanic’teki rolüyle tanısa da bizim kalbimizde 2004 yapımı Eternal Sunshine of the Spotless Mind ile yer etti. filmde Winslet, Jim Carrey ile başrolleri paylaştı. Bu filmdeki rolüyle dördüncü kez Oscar’a aday oldu. Sonuçlar açıklandığında açıkçası kendi adıma Oscar’a olan bütün güvenim kayboldu. Winslet, Eternal Sunshine of the Spotless Mind’daki rolüyle ödülü alamamışken Hilary Swank, Milyonluk Bebek ile ödülü alıp gitmişti. Olsun Hideous Kinky’de julia, Holy Smoke’da Ruth ve Eternal Sunshine of the Spotless Mind’da Clementine olarak benim bütün Oscarlarımı aldı Winslet.

Sinema dışında, American Express ve Lancomé gibi markaların reklam filmlerinde de rol alan Kate Winslet, bir Lancomé ürünü olan Trésor parfümünün de 2007 yılından itibaren yeni reklam yüzü oldu.

Kate Winslet’in müzikle de arası çok iyi. Şimdiye kadar beş filminde şarkı söyleyen Winslet, 2001 yapımı Christmas Carol: The Movie filminin de müziklerinden What If adlı şarkısının single’ı ile İngiltere listelerinde ilk 10’a girdi. Single aynı zamanda Gramy ödülü aldı.

1996 yılında People Dergisi’nin Dünyanın En Güzel Elli İnsanı Listesi’ne seçilen ve 42 numara ayakkabı giyen Winslet, ilk evliliğinden Mia Honey adlı bir kızı ikinci evliliğinden ise Joe Alfie adında bir oğlu bulunmakta. Yönetmen Sam Mendes ile ikinci evliliğini sürdürmekte.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.