Vicky Cristina Barcelona

 

Yönetmen: Woody Allen

Senaryo: Woody Allen

Oyuncular: Javier Bardem, Patricia Clarkson, Penélope Cruz, Scarlett Johansson, Rebecca Hall

Dağıtım:

Gösterim Tarihi: 09 Ocak 2009

 

Konu: İspanya’ya tatile gelmiş iki kız arkadaş Vicky ve Cristina, burada tanıştıkları bir ressamla yakınlaşmaya başlarlar. İşin içine bir de ressamın eski karısı Maria girince aşk üçgeni daha karmaşık bir hâl alacaktır.

 

Yolcular (Passengers)

 

Yönetmen: Rodrigo Garcia

Senaryo: Ronnie Christensen

Oyuncular: Anne Hathaway, Patrick Wilson, David Morse, Andre Braugher

Dağıtım: Warner Bros.

Gösterim Tarihi: 02 Ocak 2009

 

Konu: Genç terapist Claire, hocası tarafından korkunç bir uçak kazasından sağ kurtulan beş yolcuya danışmanlık yapmakla görevlendirilir. Claire’in yaşadığı zorluklar, yardım elini reddeden ve kazayı bahane ederek ona açık açık kur yapan Eric’le karşılaşınca daha da artar. Claire, Eric’le arasındaki mesafeyi korumaya çabalarken, diğer hastalar kazaya dair ayrıntıları anımsamak için uğraşmaktadırlar.

 

Öldür Beni

 

Yönetmen: Korhan Uğur

Senaryo: Korhan Uğur

Oyuncular: Burak Sarımola, Nihan Aslı Elmas, Erol Alpsoykan, Aysan Sümercan

Dağıtım: Pinema – Best Line

Gösterim Tarihi: 02 Ocak 2009

 

Konu: Ozan ve Atilla, TV programı yapan iki arkadaştır. Bir gün Dikili’nin bir köyüne gelirler. Orada Emine Teyze’nin esrarengiz şerbetinden içen Ozan’ın hayatı değişir, ölümsüz olduğunu fark eder. Ancak şerbetin bir etkisi de içenlerin köyü terk edememesidir. Şerbetten içmeyen Atilla kaçıp gider, Ozan köyde yalnız başına kalır. Bu köyde herkes önceki hayatlarında yapamadıklarını yapmaya çalışmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Süt

 

Yönetmen: Semih Kaplanoğlu

Senaryo: Semih Kaplanoğlu, Orçun Köksal

Oyuncular: Melih Selçuk, Başak Köklükaya, Rıza Akın, Saadet Işıl Aksoy

Dağıtım: Medyavizyon

Gösterim Tarihi: 02 Ocak 2009

 

Konu: Üniversite sınavını kazanamayan Yusuf’un yazdığı şiirler, bazı edebiyat dergilerinde yayınlanmaktadır. Ama ne şiirin, ne de değeri günden güne düşen sütün Yusuf’a ve annesi Zehra’ya bir katkısı vardır. Yusuf, Zehra’nın kasabadaki istasyon şefi ile yasadığı gizli ilişkiyi keşfedince ne yapacağını şaşırır. Gençlikten yetişkinliğe adım atmanın acılarıyla baş etmenin yolunu bulabilecek midir?

 

 

Vali

 

Yönetmen: M. Çağatay Tosun

Senaryo: M. Çağatay Tosun

Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Uğur Polat, İsmail Hacıoğlu, Şemsi İnkaya

Dağıtım: Medyavizyon

Gösterim Tarihi: 09 Ocak 2009

 

Konu: Vali Faruk Yazıcı’nın en son görev yeri Denizli merkezli olan filmin ana eksenine bir dünya ve Türkiye meselesi olan “enerji” konusu oturuyor. Dünyada gizli ve açık bir biçimde sergilenen politik oyunlar, komplolar ve uluslararası ilişkilerin çıkar noktasında enerji meselesi bulunuyor. Film, özellikle bu konuda Türkiye’nin ve Türk insanının içine çekilmeye çalışıldığı bir komploya dikkat çekiyor.

 

 

Pazar: Bir Ticaret Masalı

 

Yönetmen: Ben Hopkins

Senaryo: Ben Hopkins

Oyuncular: Tayanç Ayaydın, Genco Erkal, Melih Düzenli, Hakan Şahin

Dağıtım: Tiglon

Gösterim Tarihi: 09 Ocak 2009

 

Konu: Mihram, Doğu Anadolu’nun bir sınır köyünde yaşayan, uyanık bir küçük tacirdir fakat sermayeye sahip değildir. Cep telefonu satan bir dükkân açmaya karar vermiştir. Bir gün, çocuklar için acilen ilaç gerekince kasabadaki hekim Mihram’dan karaborsa ilâç bulmasını ister. Mihram bu durumu hayatının fırsatı olarak görür. Sınır ötesine, Azerbaycan’a, kaçakçılık yapacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

Mission Istaanbul

 

Yönetmen: Apoorva Lakhia

Senaryo: Apoorva Lakhia, Suresh Nair, Suresh Nair, Raj Vasant

Oyuncular: Shabbir Ahluwalia , Abhishek Bachchan , Shriya, Sunil Shetty , Owais Hussain

Dağıtım:

Gösterim Tarihi: 09 Ocak 2009

 

Konu: Vigas Sagar işinde başarılı bir muhabirdir, fakat evlilik hayatı kötü gidiyordur. Boşanma döneminde İstanbul merkezli bir haber kanalından aldığı iş teklifini bir fırsat olarak değerlendirir. Parasal ve iş yönünden tatmin olan Vigas, karısından da uzaklaştığı için mutludur. Fakat çalıştığı haber kanalı aslında gizli kapaklı işlerin çevrildiği bir yerdir ve Vigas iş yerinden kurtulmaya çalışır. Ama burada olanlardan haberdar olanların başına pek de iyi şeyler gelmiyordur…

 

 

 

Bay Evet (Yes Man)

 

Yönetmen: Peyton Reed

Senaryo: Nicholas Stoller, Jarrad Paul, Andrew Mogel

Oyuncular: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, Rhys Darby

Dağıtım: Warner Bros.

Gösterim Tarihi: 16 Ocak 2009

 

Konu: Bay Evet – Yes Man’de Jim Carrey, kendi kendine yardım programına yazılan Carl Allen adlı bir adamı canlandırıyor. Söz konusu program tek ve basit bir ilkeye dayanmaktadır: Her şeye evet demek. İlk başta, evet gücünü açığa çıkarmak Carl’ın hayatını inanılmaz ve beklenmedik biçimlerde değiştirir, ama çok geçmeden anlar ki hayatını sonsuz olasılıklara açmanın bazı olumsuzlukları da olabilmektedir.

 

 

 

 

 

 

Kayıp Çocuklar Cenneti

 

Yönetmen: Mete Özgencil

Senaryo: Kerem Deren

Oyuncular: Cemre Kemer, Eren Bakıcı, Gülçin Ergül, Yasemin Yürük

Dağıtım: Kenda

Gösterim Tarihi: 16 Ocak 2009

 

Konu: Ayrı dünyalardan gelen 4 genç kız bazı rastlantılar sonucu küçük bir Anadolu kasabasında buluşurlar. Birlikte geçirecekleri bu kısa zaman diliminde, dostluğu, aşkı, hayatı ve kendilerini tanıyacaklardır. Onların birlikteliği, kimsesiz çocukların ve kasabanın sosyal yaşamını da değiştirecektir.

 

 

Kadri’nin Götürdüğü Yere Git

 

Yönetmen: Onur Tan

Senaryo: Uğur Uludağ

Oyuncular: Şafak Sezer, Alp Kırşan, A. Mümtaz Taylan, Esin Civangil

Dağıtım: Medyavizyon

Gösterim Tarihi: 16 Ocak 2009

 

Konu: Kadri ve Cem birbirinden vazgeçemeyen iki yakın dosttur. Cem yaşadığı ve hayal kırıklığıyla sonuçlanan büyük aşkından bunalıma girmiş ve onu hayata döndürmek yine Kadri’ye düşmüştür. Kadri, onu bunalımdan kurtarmak için Antalya’ya götürür. Cem’in eski sevgilisi Betül de, yeni sevgilisi Hakan ile aynı tatil köyüne gelirler. Bir dizi sürprizlerle karşılaşan Kadri ve Cem, kendilerini hiç tahmin etmedikleri birbirinden komik olayların içinde bulurlar.

 

 

Güz Sancısı

 

Yönetmen: Tomris Giritlioğlu

Senaryo: Nilgün Öneş, Etyen Mahçupyan

Oyuncular: Murat Yıldırım, Beren Saat, Okan Yalabık, Belçim Bilgin Erdoğan

Dağıtım: Özen Film

Gösterim Tarihi: 23 Ocak 2009

 

Konu: 1955 yılında geçen filmde milliyetçi bir toprak ağasının oğlu olan Behçet, karşı komşusu Rum Elena’ya aşık olur ve 6 – 7 Eylül olaylarının panoramasında duygularıyla ve siyasi fikirleriyle bir iç hesaplaşmaya girişir. Türk siyasi hayatının ağır yükünü sırtlarında taşımak zorunda kalan bu iki sevgili, aşkın topraklarında “aynı”, yaşadıkları ülkenin topraklarında “farklı” taraflardadır.

 

 

 

Despero (The Tale of Despereaux)

 

Yönetmen: Sam Fell, Rob Stevenhagen

Senaryo: Kate DiCamillo, Gary Ross

Seslendirenler: Robbie Coltrane, Ciaran Hinds, Dustin Hoffman, Kevin Kline

Dağıtım: UIP

Gösterim Tarihi: 23 Ocak 2009

 

Konu: Dor krallığında insanlar keyifli bir hayat sürüyordu. Ancak meydana gelen bir kaza Kral’ın kalbini kırarken Prenses’i acılara boğdu, ülke halkını umutsuzluğa sürükledi. Her yer kasvetli gri renge büründü, cesur fare Despero doğuncaya kadar da böyle devam etti ve Despero, dış görünüm önemli olmadığını tüm dünyaya öğretti.

 

 

 

 

 

 

Körlük (Blindness)

 

Yönetmen: Fernando Meirelles

Senaryo: José Saramago,Don McKellar

Oyuncular: Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover, Gael Garcia Bernal

Dağıtım: Tiglon

Gösterim Tarihi: 23 Ocak 2009

 

Konu: Nobel ödüllü yazar José Saramago’nun dilimize aynı adla çevrilen romanından uyarlanan filmin senaryos Don McKellar’a ait. Film, herkesi kör eden bir salgınının hızla yayıldığı modern bir kentte salgından etkilenmeyen bir kadının öyküsünü anlatıyor.

 

Inkheart

 

Yönetmen: Iain Softley

Senaryo: David Lindsay-Abaire, Cornelia Funke

Oyuncular: Brendan Fraser, Paul Bettany, Helen Mirren, Eliza Hope Bennett

Dağıtım: Medyavizyon

Gösterim Tarihi: 23 Ocak 2009

 

Konu: 12 yaşındaki Meggie, tıpkı babası Mortimer gibi bir kitap kurdudur. İkisinin de yüksek sesle kitap okudukları zaman, kitapta yazanları canlandırıp gerçek dünyaya getirme yeteneği vardır. Fakat kitap sayfalarından çıkan her karaktere karşılık, biri kitabın içine kaçmaktadır. Meggie’nin annesi de 10 yıldır Inkheart adlı kitabın içindedir. Mortimer ve Meggie her yerde bu kitabı arıyordur.

 

 

 

Pandora’nın Kutusu

 

Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu

Senaryo: Yeşim Ustaoğlu, Sema Kaygusuz

Oyuncular: Tsilla Chelton, Derya Alabora, Övül Avkıran, Onur Ünsal

Dağıtım: Tiglon

Gösterim Tarihi: 23 Ocak 2009

 

Konu: İstanbul’un farklı bölgelerınde yaşayan, her biri diğerinden farklı sorunun ve hayat standardının içinde sıkışıp kalmış, birbirinden habersiz, tam anlamıyla orta yaş ve sınıfa mensup üç kardeş, bir gün doğup büyüdükleri Batı Karadeniz’in dağlarında bir yerlerde olan köylerinden gelen bir telefon ile bir araya gelir. Yaşlı anneleri Nusret Hanım kaybolmuştur.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.