Baader Meinhof Komplex

 

Yönetmen: Uli Edel

Senaryo: Bernd Eichinger , Stefan Aust

Oyuncular: Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek, Bruno Ganz

Konu: Alman terörist grubu RAF’ı (Kızıl Ordu Fraksiyonu) inceleyen Der Baader-Meinhof Komplex, 60’ların sonu ve 70’lerin başlarında hüküm süren, bombalama, adam kaçırma ve hırsızlık gibi birçok olayın içine karışan Alman terörist grubuna sert bir bakış atıyor.

An American Carol

 

Yönetmen: David Zucker

Senaryo: David Zucker , Myrna Sokoloff , Lewis Friedman

Oyuncular: Trace Adkins, Brandon Alter , Kelsey Grammer, Chriss Anglin

Konu: David Zucker’dan bu sefer de bir Michael Moore parodisi! Sol kanat aktivisti, film yapımcısı Michael Malone 4 Temmuz kutlamalarını Amerika’nın geçmişiyle şimdiki hallerinin farklı olduğundan dolayı sonlandırmak için bir kampanya düzenler. Malone’un yeğeni Basra Körfezi’ne konuşlanan bir deniz kuvvetleri subayıdır ve Malone bu yüzden yeğenini hor görmektedir. Bu yüzden ansızın George Washington , General Patton ve John F. Kennedy ‘nin hayaletleri tarafından ziyaret edilir.

 

Slumdog Millionaire

 

Yönetmen: Danny Boyle, Loveleen Tandan

Senaryo: Simon Beaufoy, Vikas Swarup

Oyuncular: Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Freida Pinto

 

Konu: Dünya sinemasının nevi şahsına münhasır yönetmenlerinden biri olan Danny Boyle, film setini bu kez Hindistan’a kurdu. Yoksul Hintli genç Jamal Malik günün birinde “Kim 500 milyar ister?” yarışması için seçilir. Aklında ödül parası olmadan yarışmayı büyük bir başarıyla sürdüren Jamal’in geçmişi sağlamlaşırken, geleceği karışacaktır. En büyük isteği ise güzel Latika’ya kendini kanıtlamaktır.

 

They Came From Upstairs

 

Yönetmen: John Schultz

Senaryo: Mark Burton , Adam F. Goldberg

Oyuncular: Ashley Tisdale , Robert Hoffman , Kevin Nealon

 

Konu: Standart bir Amerikan ailesi dinlenmek için Main’deki eski ve köhne evlerine giderler. Bu sırada evin küçük kızının karşısına sevimli bir yaratık çıkar. Ancak, yaratığın kötü kalpli arkadaşları da evi istila etmeye kalkınca olaylar çığrından çıkacaktır.

 

 

 

 

Achilles to Kame

 

Yönetmen: Takeshi Kitano

Senaryo: Takeshi Kitano

Oyuncular: Takeshi Kitano, Kanako Higuchi, Nao Omori

 

Konu: Zengin bir ailenin çocuğu olan Machisu ailesini erken yaşta kaybeder. Hiçbir zaman resimde başarı kazanmamasına rağmen hayallerinin peşinden gider ve ressam olmaya karar verir. Film, Kitano otobiyografisinin “Takeshi’s” ve “Glory to the Film Maker”dan sonraki üçüncü bölümü.

 

 

Ali’nin Sekiz Günü

 

Yönetmen: Cemal Şan

Senaryo: Cemal Şan

Oyuncular: Serdar Orçin, Begüm Birgören, Ufuk Bayraktar, Uğur Polat

Konu: Kimi kimsesi olmayan Ali mahalleye yeni taşınan bir kadına aşık olur. Ancak bu kadın bir başkasına aşıktır. Aşk acısı çekmeye başlayan Ali’nin derdine bir de yaşadığı son derece kötü olaylar eklenince, hayatı içinden çıkılmaz bir hal alır.

 

 

Gerilla

 

Yönetmen: Steven Soderbergh

Senaryo: Peter Buchman,Benjamin A. van der Veen

Oyuncular: Benicio Del Toro, Demián Bichir, Rodrigo Santoro, Catalina Sandino Moreno

Konu: İlk kez Cannes Film Festivali’nde gösterilen film, Che Guevara’nın devrim günlerine odaklanıyor. Daha önce de birkaç kez ortak çalışmalar yapan yönetmen Soderbergh ve Cannes’da bu rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülü alan Benicio Del Toro, Gerilla’da muazzam bir biyografi filmi ortaya koyuyorlar.

 

Duplicity

 

Yönetmen: Tony Gilroy

Senaryo: Tony Gilroy

Oyuncular: Julia Roberts, Clive Owen, Paul Giamatti, Carrie Preston, Tom Wilkinson

 

Konu: Claire Stenwick ve Ray Koval şehvetli bir geçmişe sahip ortak çalışan iki ajandır. Saygın patronları tarafından büyük bir göreve atanan ikiliyi biribiriyle ilgili de sürprizler beklemektedir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.