Fırat Sayıcı

Sofia Serrano / “Aç Gözlerini / Vanilla Sky”

İlk İzlenim: Bu kız güzel mi? Yoksa sıradan mı? Kesin karar için, zaman lazım…

Konuştukça: İçi dışı bir, biraz gizemli, girişken…

Artıları: Yüzünüz bir Picasso tablosuna dönse bile sizi sevmekten vazgeçmez…

Handikapları: Sevdim mi tam severim! Gözüm görmez hiçbir şeyi…

Yaşam Felsefesi: Açık ol, kendini hayatın akışına bırak…

Hayattaki Düsturu: What is the Matrix?

Tanıyınca: Önemli olan iç güzelliği, mantığına temkinsiz yanaşan, sevgisi için birçok şeyden ödün veren, deli dolu, tutkulu ve en önemlisi sabırlı…

Raimunda / “Volver”

İlk İzlenim: Güzel, dolgun, becerikli bir kadın…

Konuştukça: Dikkafalı, kendi ayakları üstünde durmayı beceren, ama zaman zaman yersiz panik ataklar geçiren biri…

Artıları: Elinden her iş geliyor. Sorunları çözmek için ona biraz süre yeter.

Handikapları: İşbitiriciliği, bazen tehlikeli yollarla sonlanabiliyor.

 Yaşam Felsefesi: Aşka gönül vermem!

 Hayattaki Düsturu: Kadınlar için her şeye varım…

Tanıyınca: Güzelliğine vurulabileceğiniz, hoş sohbetine ömür boyu arkadaş olmak isteyeceğiniz, elinden her iş gelen, azimli ve içten içe duygu dolu bir kadın, Hem bir anne, hem de hala büyümemiş bir kız çocuğu…

Penelope Cruz

 İşte karşınızda, varlığıyla çevresine renk ve güzellik katan bir kadın… Başarı basamaklarını çıkarken Sofia kadar sabırlı ve tatlı, Raimunda kadar ise, tamahkar ve azimli… Madrit’in Madonna’sı olarak da anılan Penelope Cruz, genç yaşına rağmen ününe ün katmaya devam ediyor. Avrupa’nın sıcakkanlı ülkesi İspanya’dan dünyaya açılan sıcakkanlı Cruz, ölene dek yapacağını söylediği bu meslek sayesinde hayranlarını güzelliğinden mahrum etmiyor. Çocukluğundan beri haksızlığa karşı olduğu ve hayata karşı güçlü durduğuna göre, Raimunda’yı bu kadar rahat canlandırmasına şaşmamak gerek. Akdeniz’in masum ve derin bakan ender yüzlerinden birine sahip olan Penelope Cruz günden güne geliştirdiği oyunculuğu ile de sinemaya şimdiden damgasını vurdu.

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.