Banu Bozdemir

Güneşi Gördüm…

Festivallerden ödül alamadığı zaman kızan, küsen ve öfkelenen Mahsun Kırmızıgül yeni filminin çekimlerine başladı… Bu kez ‘Güneşi Gördüm’ diyecek olan Kırmızıgül, zor koşullar altında yaşayan altı çocuğun hayatına eğilecek… Tuba Büyüküstün’ün masumiyetinden çok etkilenen yönetmen, oyuncuyu da kadroya katmayı başarmış… Film doğuda ve yurt dışında çekilecek…

Güz sancısı
‘Güz Sancısı’ adlı film, konusu kadar oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Bir aşk hikayesi tadında olan, ancak 6-7 Eylül olaylarına da dikkat çeken filmin yönetmeni Tomris Giritlioğlu. Etyen Mahçupyan ve Nilgün Öneş’in yazdığı filmin oyuncuları Okan Yalabık, Murat Yıldırım, Beren Saat, Belçim Erdoğan, Umut Kurt ve Zeliha Berksoy. 1955 yılında yaşanan olayları konu alan ve ağırlıklı olarak Beyoğlu ve çevresinde çekilecek olan film 2009 Ocak ayında vizyona girecek.

Vizyona Ramak Kala

 Issız Adam

 Çağan Irmak şehre döndü, dediler. Evet bir müddet uzaktı buralardan… Bir ara kasabadaydı, bir ara da zamanı ve mekanı olmayan bir yerde… Şimdi şehirde ve gözümüzün önünde… Hep beraber rahatladık umarım… Kasım’da vizyona girecek filmde aşçı olan ve hayatı deli dolu yaşayan Alper adlı bir adamla, mütevazi ve hayatı kendi halinde yaşayan Ada’nın karşılaşmaları ve birbirlerini deneyimlemeleri anlatılıyor. Adam kızın ıssız adasına çekilir mi onu zaman gösterecek!

Set / Durum

Susanna Tamaro’nun ‘Yüreğinin Götürdüğü Yere Git’ romanının Kadri’nin Götürdüğü Yere Git adıyla sinemaya çekilmesini pek bi esprili bulduk ama setten havuz başı haberleri gelince, Kadri’nin yönü buraya kadarmış diye içten içe hayıflandık doğrusu… Sonra Cem Özer ve Şafak Sezer arasında yaşanan gümbürtü ve Şafak Sezer’in ‘ben sinirliyim uleynn’ tavırları beni ancak Kadri’nin koca donuna kadar götürdü… Nostalji yapmış oldum en azından…

Kısa Kısa

Kara Bulut

Türkiye’de yaşayan Theron Patterson’ın ilk uzun metrajlı filmi ‘Kara Bulut’un çekimleri tamamlandı. 8 yıldır Türkiye’de yaşayan Patterson’ın senaryosunu yazdığı, yönettiği, müziklerini ve kurgusunu yaptığı filmin çekimleri, İstanbul’da ağırlıklı olarak Şişli ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleştirildi. Oyunculara senaryo verilmeden doğaçlama çekilen filmde, yönetmen ve oyuncuların çekimler sırasında yarattıkları durumlara da yer verildi. Bakalım ortaya nasıl bir film çıkacak!

Vali

Recep Yazıcıoğlu’nun yaşamından ekranlara uyarlanan Köprü dizisinin ardından, ‘Süper Vali’nin yaşamından kesitlerin sunulduğu bir sinema filmi çekiliyor: Vali… M. Çağatay Tosun’un üstlendiği filmin çekimleri devam ediyor. Ocak ayında vizyona girecek filmde, Erdal Beşikçioğlu, Uğur Polat, İsmail Hacıoğlu, Şemsi İnkaya, Şebnem Dönmez gibi oyuncular yer alıyor…
Bekçi

Bir yerde popüler işler varsa bağımsız işler de olmalıdır diyoruz ve sözün arkasından uygun adım türüyoruz. Özcan Tekdemir’in yönettiği ‘Bekçi’ bağımsız sinemayı arkasına takıyor ve sahile doğru sürüklüyor… ‘Bir bekçi nelere kadirdir’ ve ‘bir bekçi şansını nereye kadar zorlayabilir’… Vizyon kesin değil ama en erken Bursa İpekyolu’nda görülebilir…

Kelebek

Cihan Taşkın çekimlerine bu ay içinde başlayacağı ilk uzun metrajlı filmi Kelebek’te terör saldırısı sonucu yaşamı kökten değişen bir gencin hikayesini anlatıyor… Selahattin Eyyubi rolüyle tanıdığımız Hasan Mesut’un rol alacağı film İstanbul, Şanlıurfa ve Afganistan’ı temsilen Ortadaoğu’da bir ülkede yapılacak.

 

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.