Kasaba kızının ünlü olma savaşı

Küçücük bir kasabada doğup büyüyen yıldız parasızlıktan okulunu terkettiği günleri çoktan geride bıraktı. O artık büyük projelerin aranan kadın yıldızı

Michelle Monaghan Liv Tyler’a benzeyen yüzü ve Meg Ryan sevimliliği ile sinemaya bomba gibi düştü. Aslında o diğerleri gibi bir filmle ünlü olan bir yıldız değil. Geldiği yeri tırnaklarıyla kazımış ve büyük emekler sonucu ününü hak etmiş bir oyuncu. Bu savaşçı yönüde herhalde iki ağabeyi ile büyümenin verdiği bir tecrübe. 23 Mart 1976’da Iowa’nın Wintrop denen küçük bir kasabasında doğdu Michelle Monaghan. Üç çocuklu bir ailenin en küçük üyesi ve tek kızıydı. Liseyi aynı kasabada bitirdikten sonra Columbia Koleji’nde gazetecilik okumak için Chikago’ya gitti. Okul paralıydı ve annesi Sharon ve babası Robert Monaghan’ın küçük kızlarını okutacak parası yoktu. Zorluklarla geçen üç yıl sonunda bu parasızlık Michelle’nin canına tak etti ve okulu bıraktı. Para kazanmak için güzelliğini kullanacaktı. New York’ta bir ajansta modellik yapmaya başladı. Şansı geri dönmüştü güzel yıldızın. Fiziğinin güzelliği, özellikle sempatik imajı onu aranan bir model haline getirdi. Bir yıl içinde işi sebebiyle bütün dünyayı dolaştı. Milan, Singapore, Tokyo ve Hong Kong moda haftalarında kendini gösterme şansı buldu. Onun bu çıkışı ve güzelliği televizyon yapımcılarının gözünden kaçmadı. 2000 yılında Young Americans dizisinde oynamaya başladı. Aynı yıl Boston Republic dizisinde de rol kaptı. O artık aranan bir televizyon yıldızıydı. Sinemada ise ilk başta çok küçük bir rolle 2001 yapımı Perfume de boy gösterdi. Sonra televizyon ve modellik ile dört yılını geçirdi. 2005 yılında ise sinemada ilk çıkışını yaptı Kiss Kiss Bang Bang filminde Robert Downey Jr ile müthiş bir ikili oluşturdu. Onun sevimli yüzü sinema izleyicisinin içine işlemişti. Böylece 2006 yılında süper yıldız Tom Cruise ile birlikte Mission Impossible 3’te yer aldı. 2005 ve 2006 yıldızın hayatında çok şey değiştirdi. Avustralyalı grafiker Peter White ile evlendi. Çiftin bu yıl Haziran ayında bir kızları oldu. Michelle bebeği dünyaya gelince bir süre film çekimlerine ara verdi. Bu ay vizyona giren Eagle Eye şimdilik yıldızın son filmi. Shia LaBeouf ile başrollerini paylaştığı filmde teröristlerden kaçan bir anneyi oynuyor Monaghan.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.