‘’Beyazperdenin kapılarını aralayan hiperaktif güzel’’

 Waz filmiyle akıllarda durgunluk yaratan bir seri katili canlandırmış olan

Selma Blair Hollywood’un yükselen değerlerinden…

1972 yılında Michigan’da doğan Blair’ın kısaca geçmişine göz attığımızda oldukça hiperaktif,adeta yerinde duramayan ve hop oturup hop kalkan bir aktris olmasına şaşırmamak lazım.Çünkü Blair çoktan oyunculuğu kafasına kazımış.Çocukluğunda bir Musevi okuluna atanan yıldız kısa bir süre sonra Cranbook Kingswood,Bloomfield Hills ve ardından Kalamazoo kolejine gider.Başarılı bir öğrenci olan Blair Michigan Üniversite’sinden burs alarak kalan eğitimini burada tamamlar.Oyunculuk sanatını konuşturmak için 1990’lı yıllarda küçük rollerde yer alarak beyazperdede kalıcı olduğunu ispatlar.Ilk büyük atılımını önemli bir sinema filmi olan

Cruel Intentions ile gerçekleştiren hiperaktif yıldız,aynı yıl içerisinde sitcom tarzı Tv filmi olan Zoe,Duncan,Jack and Jane’da boy gösterir.

2000’li yıllar ise Blair için dönüm noktası olur…

 2001’de Legally Blonde,2004’de Meksika’lı yönetmen Guillermo del Toro’nun yönettiği Hellboy ve 2007’de Feast of Love’da Greg Kinner’ın karısı olan Kathryn Smith karakterine hayat verir.2008’de vizyona girecek olan Hellboy 2:The Golden Army’de Liz Shermen karakterinde vücüt bulan Selma Blair için bu rolün önemi büyük.Guillermo del Toro gibi usta bir yönetmenle çalışmanın zorluğunu da hesaba katarsak,başrol oyuncusu olarak görücüye çıkmaya hazırlanan aktris için şans dilemekten başka çözüm yolu yok.

İyi şanslar güzel Selma…

 

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.