Beyaz perdeyi kan revan içinde bırakan şiddet sahnelerinin ustası Quentin Tarantino, bu defa Naziler ve İkinci Dünya Savaşı’nı gözüne kestirdi. Daha cast aşamasında olan filmin senaryosu internete sızınca, Almanya’da şimdiden kıyamet koptu.

Tarantino’nun mideleri kaldıran ‘Ucuz Roman’ ve ‘Rezervuar Köpekleri’ gibi standart filmleriyle kıyaslandığına dahi ‘kayda değer ölçüde kanlı’ olduğu söylenen ‘Inglorious Bastards’ adlı filmin çekimlerine, 13 ekimde Berlin’deki Potsdam Babelsberg stüdyolarına başlanacak. Enzo Castellaris’in 70’lerdeki savaş filminin yeniden uyarlanması olduğu söylenen film için Berlin’de bulunan yönetmenin, rol dağılımıyla ilgili son çalışmaları yaptığı belirtiliyor.

Başrolü ünlü aktör Brad Pitt canlandıracak. Filme rol almak için anlaşma yapan ya da görüşmeler için Berlin’e giden oyuncular arasında Natassja Kinski, Leonadio di Caprio ve Alman film yıldızları Daniel Brühl ile Til Schweiger’in de bulunduğu belirtiliyor.

Pitt’in karakteri Teğmen Aldo Raine, Almanlardan intikam almak ve morallerini bozmak için Nazi işgalindeki Avrupa’ya bırakılan Amerikan-Yahudi askerlerden oluşan bir takıma komutanlık yapıyor.

Filmdeki şiddetin dozu, daha başlangıçta Teğmen Raine’in adamlarına yaptığı konuşmadan anlaşılıyor. Internette dolaşan senaryoya göre Almanların ‘Apaçi Aldo’ olarak tanıdığı Raine, “Almanlara karşı gaddar olacağız. Vahşetimizle bizim kim olduğumuzu anlayacaklar. Komutam altındaki her adam bana yüz Nazinin kafa derisini borçlu. Hepiniz yüz Nazinin başından alınmış derileri bana vereceksiniz” diyor.

Kafa derilerinin yüzülmesi, alınlarına gamalı haç kazınması, bir Alman subayın testislerine ateş edilmesi ya da yavaş yavaş boğazlanması değil Almanları öfkelendiren! Zira bütün bu sahneler standart bir Tarantino filminin bildik detayları…

Nazi döneminin toplumsal hafızanın en kırılgan bölgesini oluşturduğu Almanya’da sinema çevreleri İkinci Dünya Savaşı ve Almanya’ya temel bakış açısını hedef alıyor.

Sinema eleştirmeni Tobias Kniebe, Süddeutsche Zeitung’da kalem aldığı yazıda, filmin Almanya’da yol açacağı muhtemel etkiyi, “Bu, pop kültürün Nazi Almanyası ve soykırımla benzeri görülmemiş bir güçle çarpışması” sözleriyle özetledi.

Alman sinema çevrelerinin asıl rahatsızlığı, filmde Naziler ile Almanlar, sıradan askerlerle SS subayları arasında bariz bir ayrım yapılmamasından kaynaklanıyor. Filmde iyi Almanların izine rastlanmıyor ya da en iyi Almanın ‘ölü Alman’ olduğu gösteriliyor.

Sonuç olarak Tarantino’nun pop kültürün unsurkarıyla bezeli, stilize şiddet ve kara mizah unsurlarıyla gelişen perspektifine Alman izleyicilerin ne kadar hazır olduğu önümüzdeki yıl ortaya çıkacak. Basına yansıyan haberlere göre Tarantino, filmi önümüzdeki yıl Cannes Film Festivali’ne yetiştirmeyi planlıyor.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.