Üç Maymun

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Senaryo: Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Ercan Kesal

Oyuncular: Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar, Ercan Kesal

Dağıtım: UIP

Konu: Küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin gerçeği örtbas ederek her şeye rağmen bir arada kalma çabası. Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak adına gerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle “Üç Maymun”u oynamak, onun var olduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı?

Eagle Eye

Yönetmen: D. J. Caruso

Senaryo: John Glenn, Travis Wright

Oyuncular: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Billy Bob Thornton

Dağıtım: UIP

Konu: Filmin çekimleri 105 milyon dolarlık bir yapım bütçesiyle 2007 sonbaharında gerçekleştirildi. Michelle Monaghan filmde, teröristler tarafından kapana kıstırılıp, suikast düzenlemeye hazırlanan bir terör hücresine katılmaya zorlanınca Shia LaBeouf’un oynadığı karakter ile isteksizce ittifak yapmak zorunda kalan bir bekâr anneyi oynadı.

Madagaskar 2

Yönetmen: Eric Darnell, Tom McGrath

Senaryo: John Glenn, Travis Wright

Seslendirenler: Ben Stiller, Chris Rock, Jada Pinkett Smith, David Schwimmer

Dağıtım: UIP

Konu: New York hayvanat bahçesi sakinleri Aslan Alex, Zürafa Melman, Zebra Marty ve Hipopotam Gloria’nın maceraları devam ediyor. İlk filmde kahramanlarımız New York’tan Madagascar Adası’na gelmişti, Madagascar 2 ise Afrika macerasını konu aldı. Sevimli hayvanlarımız Afrika kıtasına indikten sonra Aslan Alex’in ailesiyle tanışacaklar.

The Curious Case of Benjamin Button

Yönetmen: David Fincher

Senaryo: Eric Roth, Robin Swicord

Oyuncular: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Julia Ormond, Elle Fanning

Konu: Benjamin Button, her insan gibi doğdu, büyüdü, öldü. Ancak tek bir farkla… Yaşlı doğdu, giderek gençleşti ve bebekken öldü. Onu tanıyan tüm insanlar, bu tersten fiziksel dönüşüme ayak uyduramayacaklarını biliyorlardı. Aşkın yaşı yoktur felsefesini, aykırı bir anlatımla aktaran bu fantastik film, David Fincher ve Brad Pitt’i bir kez daha birleştiriyor.

Vicky Cristina Barcelona

Yönetmen: Woody Allen

Senaryo: Woody Allen

Oyuncular: Penelope Cruz, Javier Bardem, Scarlett Johansson, Patricia Clarkson

Konu: İspanya’ya yaz tatili için giden Vicky ve Cristina, ressam Jose’nin büyüsüne kapılır. Ancak ressamın hayatında bilmedikleri biri daha vardır. Eski karısı Maria… Bu fırtınalı aşk üçgeninde Jose, resme geri dönüş yapacaktır. Erotik-romantik sıfatıyla uzun süre magazin basınına ilginç malzemeler çıkaran ve Bardem-Cruz aşkını depreştiren film, Woody Allen’in son muzırlığı.

Death Race

Yönetmen: Paul W.S. Anderson

Senaryo: Paul W.S. Anderson

Oyuncular: Jason Statham, Ian McShane, Tyrese Gibson, Joan Allen

Konu: Jensen Ames, post-endüstriyel dünyanın, kötülüğü ile ün salmış bir hapishanesinde mahkumdur. Hapishane müdürünün de zorlamasıyla ölümcül bir araba yarışına sürüklenen Jensen’in özgürlüğe giden yolda iki hedefi vardır. Yarış boyunca hayatta kalmak ve rakiplerini teker teker öldürmek. Aksiyon filmlerinin vazgeçilmezi Jason Statham,

zombi-şiddet filmlerinin yönetmeni Paul W.S. Anderson ile “Death Race”i ateşliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.