THE OFFICE -- Pictured: Steve Carell as Michael Scott -- NBC Photo: Mitchell Haaseth

Hasan Gürkan

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin 11 Haziran 2008’de yayınladığı bir çalışmaya göre Amerika Birleşik Devletleri’nin en ünlüleri sıralamasında 87.sırada olan ünlü… Kimileri O’nu dünyanın en komik adamları arasında sayıyor. Ve zaten “The Office”nin Amerikan versiyonunda döktüren bu şahıs, tam anlamıyla bir mimik ustası. Evet, bahsettiğim kişi; ‘Saturday Night Live’ çetesinin bir diğer üyesi olan ve beyazperde yıldızı Bruce Almighty’de canlandırdığı sinir bozucu haber spikeri tiplemesiyle parlayan Steve Carell…

1990’lı yılların başında farklı televizyon şovlarında değişik karakter tiplemeleriyle ve ‘The Daily Show’daki komedyenliği ile izleyicilerin kalbini kazanan Carell’ın isminin hafızamıza kazınması Judd Apatow yönetmenliğindeki ‘40 Yıllık Bekâr’ sayesinde gerçekleşmişti. Steve Carell, o gün bugündür beyazperdenin en sevilen komedi yıldızlarından biri arasında.

Öyle ki, Carell’in ‘Bruce Almighty’deki birkaç dakikalık görüntüsü onu öyle sevilen bir yüz haline getirdi ki filmin devamı niteliğindeki ‘Evan Almighty’de başrolü üstlenmesini de sağladı ve şöhret basamaklarını hızla tırmanan bir komedi sanatçısı unvanını da taşır oldu. Steve Carell’ın, ‘hiçbir harekette bulunmadan komik olma’ geleneğini devam ettiren bir isim olduğunu da iddia edebiliriz.
İfadesiz yüzü, sert görünüşü ve sivri dili ile aşırı ciddiyeti komik hale getiren bir tarzı var Carell’in. ‘40 Yıllık Bekâr’da canlandırdığı donuk, derdini ağzından çıkan sözlerle değil de bakışlarıyla anlatan karakter aslında Carell’ın esas komedi anlayışını temsil eder gibi. Carell’ın ‘Little Mis Sunshine – Küçük Günışığım’da hayat verdiği melankolik Proust uzmanı Frank’in de ünlü komedyenin alışıldık tarzını devam ettiren bir duruşu var gibiydi. Evan Almighty ile yüz mimiklerini ve beden dilini daha fazla ön plana çıkarmaya başladığı gözlenen Carell, ‘The Office’ isimli dizi ile bizleri kırıp geçiyor.

Komedyenin 2009 yılında gösterime girmesi planlanan ‘High T’ adında komedi türünde bir sinema filmine imza attığı da söylentiler arasında. Ancak filmin konusu hakkında şimdilik ser verilip sır verilmiyor. George Wing tarafından yazılan ‘High T’, acaba ‘Little Miss Shinesun’daki dayı rolü ile kariyerinde ‘level’ atlamayı başaran Carell için trip ve buhran bakımından kendini gösterme şansı verecek mi?

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.