Star Wars: Klon Savaşları

Yönetmen: Dave Filoni

Senaryo: George Lucas

Dağıtım: Warner Bros.

Konu: Filmde iyi ile kötü arasındaki galaksiler arası mücadelenin ön safında, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi ve Padmé Amidala gibi karakterlerin yanı sıra, Anakin’in jedi öğrencisi Ahsoka gibi yepyeni kahramanlar da yer alıyor. Ayrıca, Palpatine, Kont Dooku ve General Grievous’un önderliğindeki kötü adamlar galaksiyi yönetmekte kararlılar. Tehlike çok büyük, ve Star Wars evreninin kaderi cesur Jedi savaşçılarının ellerinde.

Nokta

Yönetmen: Derviş Zaim

Senaryo: Derviş Zaim

Oyuncular: Mehmet Ali Nuroğlu, Serhat Kılıç, Mustafa Uzunyılmaz, Settar Tanrıöğen

Konu: Film, bir zamanlar işlediği bir suç yüzünden azap çeken ve çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Ahmet, yakın bir arkadaşının ön ayak olması ile tarihi değeri yüksek bir Kuran’ın çalınmasına istemeden bulaşır. Ancak kalkıştığı iş onu hiç istemediği bir noktaya sürükler. Geleneksel Osmanlı hat sanatının da organik bir biçimde dahil olduğu film, tıpkı bu sanat gibi tek ve kesintisiz bir plândan oluşuyor.

Bangkok Dangerous

Yönetmen: Oxide Pang Chun ve Danny Pang

Senaryo: Jason Richman, Oxide Pang Chun

Oyuncular: Nicolas Cage, James With, Charlie Yeung, Philip Waley

Dağıtım: UIP

Konu: Joe, Surat adlı acımasız suç patronunun dört düşmanını öldürmek üzere Tayland’ın başkenti Bangkok’a iner. Kendisine yardım etmesi ve yol göstermesi için Kong adlı bir dolandırıcıyla anlaşma yapar. İşini tamamladıktan sonra onu da öldürüp bütün izleri yok etmeyi plânlamaktadır. Ancak, Surat’ın katliam zamanının geldiğini düşündüğü sırada Joe artık değişmiş, bambaşka birisi olmuştur.

Osmanlı Cumhuriyeti

Yönetmen: Gani Müjde

Senaryo: Gani Müjde

Oyuncular: Ata Demirer, Vildan Atasever, Sümer Tilmaç

Dağıtım: UIP

Konu: Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor. Filmde Atatürk’ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti’nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor. Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti’nin devam etmesi, ülkede yabancıların toprakları paylaşması, Ankara’nın başkent olmaması, padişahın olması, hükümetin AB yanlısı olması, tabelaların, plakaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın sürgüne gönderilmesi, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alacak. Filmin ikinci yarısında ise Atatürk’ün var olduğu bir cumhuriyet anlatılıyor.

Gitmek

Yönetmen: Hüseyin Karabey

Senaryo: Hüseyin Karabey, Ayça Damgacı

Oyuncular: Ayça Damgacı, Hama Ali Khan, Nesrin Cavadzade, Mahir Günşiray, Volga Sorgu

Dağıtım: Chantier

Konu: İstanbul’da yaşayan tiyatrocu Ayça ile Kuzey Irak’lı tiyatrocu Kürt Hama Ali, Türkiye’de çekilen bir film setinde tanışır ve âşık olurlar. Film çekimleri bittikten sonra Hama Ali Irak’a Ayça ise İstanbul’daki rutin yaşamına geri döner. Irak’ta savaşın patlamasıyla birbirlerine ulaşmaları adeta mucize halini alır. Ailesiyle, tiyatro çevresi ve kendisiyle mücadele eden Ayça, herkes Irak’tan kaçmaya çalışırken Hama Ali’ye ulaşmak için adeta tersine bir yolculuğa çıkar. İki sevgili savaşın acımasız şartlarında buluşabilecek midir?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.