Parfümlerinden, yapımcılığına kadar adına her durakta rastladığımız Sarah J. Parker, tiyatrodan televizyona uzandı. Hayatlarımıza girdi. 80’lerdi, Robert Downey Jr. ile birlikteydi.

Get Bitten ile manifestosunu yazdı. Her keseye, her bedene ve her yaşa dedi. “L.A. Story”, “Ed Wood”, “Mars Attacks”, “The First Wives Club”, “Failure to Launch”, “The Family

Stone” gibi daha nice filmde rol aldı. Parfümlere ilham oldu. Adını koydu. Altın Kürelerinin yanında iki de Emmy sahibi oldu. Dizisinin yapımcısı oldu. Ardı sıra dizinin filmi kaçınılmazdı. Filmin post prodüksiyon çalışmalarını da üstlendi ve 30 Mayıs’ta vizyona giren Sex and The City: The Movie’ de Carrie Bradshaw yine yeniden dilinde kalemi, ayağında topukları ile koşmaya başladı.

Carrie Bradshaw (Sarrah Jessica Parker)

Dizinin ve filmin baş karakteridir.Bir New York gazetesinde erkeklerle ilişkilerinden yola çıkarak haftalık “Sex and the City” köşesini hazırlamaktadır. Filmin konusu, Carrie Bradshaw’ın yazılarını yazarken yaptığı beyin jimnastiği üzerine yapılandırılır. New York seçkinlerinin ve gece hayatının üyelerindendir. Lüks kulüp, bar ve restoranların düzenli üyeleri arasındadır. Gazetedeki yazılarında kadın-erkek ilişkilerinin farklı boyutları üzerinde odaklanır. Çeşitli erkeklerle ilişkileri olmasına rağmen “Mr. Big” ile çok katmanlı ve tekrar tekrar bitip başlayan karmaşık bir ilişkisi vardır. “Sex and the City”nin düzenli izleyenleri Carrie’nin yüzlerce çift ayakkabısı olduğunu ve bunlara büyük bir servet harcadığını bilir. Carrie bir ev sahibi olamamasını ayakkabılarına harcadığı parayla açıklar. Carrie’nin sigara tiryakiliği de dillere destandır.

 

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.