ANGELINA JOLIE as Fox and JAMES MCAVOY (driver?s side mirror) as Wesley in the fantasy-thriller "Wanted."

Speed Racer

Yönetmen: Wachowski Brothers

Senaryo: Wachowski Brothers

Oyuncular: Emile Hirsch, Christina Ricci, Matthew Fox, Susan Sarandon, John Goodman

Dağıtım: Warner Bros.

Konu: Pistte fırtına gibi giden, yarış öncesinde, sırasında ve sonrasında toz attıran Speed Racer (Emile Hirsch) direksiyon başında doğal bir yetenektir. Yarış arabalarının içinde doğan Speed, saldırgan, içgüdüleriyle hareket eden, en önemlisi de korkusuz biridir. Onun tek gerçek rakibi idol olarak gördüğü ağabeyinin anısıdır. Speed efsanevi bir yarışçı olan ağabeyi Rex Racer’ın bir yarış sırasında ölümünün ardından kalan boşluğu doldurmak istemektedir. Speed, babasının öncülük ettiği aile mesleği olan yarışçılığa sadıktır. Babası Pops Racer (John Goodman), aynı zamanda Speed’in kullandığı, rüzgar gibi giden Mach 5’in de tasarımcısıdır. Speed, Royalton Industries’den gelen cömert ve cazip teklifi geri çevirince, şirketin hasta ruhlu sahibini (Roger Allam) öfkelendirmekle kalmaz, korkunç bir sırrı da öğrenir: Büyük yarışlardan bazılarında, kazançlarını arttırmak için en iyi yarışçıları avuçlarına alan nüfuzlu iş adamları tarafından şike yapılmaktadır. Eğer Speed, Royalton adına yarışmayacaksa, Royalton, Mach 5’in bir daha finiş çizgisi görememesi için ne gerekirse yapacaktır. Speed için aile mesleğini ve sevdiği bu sporu kurtarmanın tek yolu Royalton’ı kendi oyununda yenmektir. Ailesinin ve sadık kız arkadaşı Trixie’nin (Christina Ricci) desteğiyle, Speed bir zamanlar rakibi olan gizemli Racer X’le (Matthew Fox) işbirliği yapar. Amacı, ağabeyinin canını alan, ölüme meydan okuyan, “Crucible” adlı cross-country rallisini kazanmaktır.

Wanted

Yönetmen: Timur Bekmambetov

Senaryo: Derek Haas, Michael Brandt, Chris Morgan

Oyuncular: James McAvoy, Morgan Freeman,Angelina Jolie

Dağıtım: UIP

Konu: Babası öldürülen Wesley Gibson’a (James McAvoy), babasının intikamını alma fırsatı teklif edilir. Kötü adamları yok eden bir suikastçi olarak ünlenen babası, bir suikaste kurban gitmiştir. Babasının bıraktığı yerden yola devam etmeye kararlı olan Gibson, babasının ortağı Sloan’dan (Morgan Freeman) eğitim almaya başlar.

Öldüren Cazibe

Yönetmen: Gillian Armstrong

Senaryo: Tony Grisoni, Brian Ward

Oyuncular: Guy Pearce, Catherine Zeta-Jones

Dağıtım: Pinema

Konu: Yıl 1926. Harry Houdini (Pearce) ölüme meydan okuyan gösteriler yapan dünyaca ün yapmış bir performans sanatçısıdır. Ancak tüm bu görkemin arkasında farklı bir dünyası vardır. 13 sene önce annesini kaybetmiştir. Tek pişmanlığı ise ölürken annesinin yanında bulunamaması ve son sözlerini duyamamış olmasıdır. Bu pişmanlık, Houdini’ni öyle ele geçirmiştir ki, annesinin ruhu ile iletişim kurabilen kişiye 10.000 $ vermeyi teklif eder. Mary McGregor (Zeta-Jones), Benji adlı kızı ile Edinburg’da yaşayan fakir ve eğitimsiz ancak psişik güçlere sahip bir kadındır. Kızı Benji, kimseye farkettirmeden insanlar hakkında gizli bilgiler toplar ve Mary’de bu bilgileri psişik güçlerinden kaynaklanan bir yetenekmişçesine insanları kendi büyüsüne ikna etmek için kullanır. Şimdi ise dünyanın en büyük yıldızlarından biri olan Houdin’i tavlama zamanıdır. Ancak bu defa hedefi vurmak hiç de kolay olmayacaktır.

Tatil Kitabı

Yönetmen: Seyfi Teoman

Senaryo: Tony Grisoni, Brian Ward

Oyuncular: Taner Birsel, Ayten Tökün, Harun Özüağ, Tayfun Günay, Seyfi Teoman

Dağıtım: Bir Film

Konu: İstanbul’da askeri lisede okuyan büyük oğlu Veysel’in askeriyedeki kariyerini yarıda bırakarak üniversite sınavına girme isteğine şiddetle karşı çıkan Mustafa, çekingen ve içine kapalı bir çocuk olan Ali’yi de yaz tatilinde çalışıp kendisi gibi ticaret öğrenmeye zorlar. Kendisini aldattığından şüphelenen eşi Güler ve geçmişte şehirde şansını denemiş, ama tutunamayıp Silifke’ye dönerek baba mesleğini sürdürmek zorunda kalmış kardeşi Hasan’la Mustafa arasında da sürekli bir gerginlik vardır. Tüm bu gerginlikler, limon tüccarı olan Mustafa’nın, iş için gittiği Ürgüp’ten dönüşte beyin kanaması geçirip komaya girmesiyle geri plana itilir. Başta, aileyi bir arada tutmak için Mustafa’nın yerini almak zorunda kalan Hasan olmak üzere, filmdeki karakterler belirgin bir şekilde değişir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.